Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Baita gemenilor. Recomadări pentru baia… în doi

Baita gemenilor. Recomadări pentru baia… în doi

Credeai că somnul gemenilor este cea mai mare provocare? Atunci nu ai luat în calcul momentul băiței!
Unii bebeluși sunt îndrăgostiți de apă, iar băița este un moment extrem de plăcut. În schimb, alții se agită și sunt irascibili când îi bagi în apă. Lucrurile vor deveni mult mai simple când vor putea sta în funduleț, jucându-se împreună.

În primul rând, vei constata că, pentru băița gemenilor, ai nevoie de ajutor. Oricât de mult ai crede că te poți descurca singură, să supraveghezi doi copii în cădiță nu-i un lucru ușor. Ca să nu mai vorbim că fiecare are nevoie de susținere, iar tu cu siguranță n-ai patru mâini.

Programează baia în orele în care partenerul este acasă sau te poți baza pe ajutorul bunicilor sau al unei prietene. Dacă însă soțul ajunge acasă târziu și nu te poți baza pe sprijinul nimănui, va trebui să le faci baie pe rând, eventual chiar în seri diferite. Astfel, în timp ce-i faci băiță unuia dintre ei, lasă-l pe celălalt în pătuț (dacă pui cădița în camera lor). Dacă trebuie să mergeți în baie, ia-l cu tine și pe celălalt și ține-l într-o scoică specială de bebeluși în timp ce-i speli frățiorul/ surioara.
Când copiii cresc și pot sta în funduleț, folosește scăunele de baie, ca să-i poți pune pe amândoi în cadă în același timp. Astfel, tu vei avea mâinile libere, ei vor fi bine susținuți și, în plus, vor avea ocazia să se joace unul cu celălalt.
Tu, mămico, cum te descurci când vine momentul pentru băița gemenilor?
Sursă: revista MAMI, iunie 2014
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments