Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Balonarea la bebeluș. Cum previi această problemă

Balonarea la bebeluș. Cum previi această problemă

3 metode care te ajută să previi balonarea la bebeluș

1. Ajută-l să eructeze. În timpul alăptării, se întâmplă uneori ca bebe să plângă, să facă pauze în timp ce suge, să înghită cu lăcomie – cu alte cuvinte, să ingereze, pe lângă lăpticul hrănitor, mult aer, care ajuns în stomăcel, să se transforme în gaze. Așa că, dacă ai grijă ca bebe să eructeze după fiecare masă, cantitatea de gaze ce ajunge până la urmă în burtică va fi mai redusă și nu-l va mai supăra atât de tare pe bebe. Este o metodă cu rezultate imediate. Poți face pauze chiar în timpul alăptării, nu doar la finalul mesei. Când a terminat de păpat, ține-l pe umărul tău, în poziție verticală, și abia după ce eructează pune-l în pătuț.

2. Atenție la biberon! Micuții hrăniți la biberon înghit destul de mult aer. Pentru a preveni acest lucru, înclină sticla astfel încât tetina să se umple lapte. Astfel, bebe trage aer și, cu cât înghite mai mult, cu atât are mai multe gaze. După ce prepari biberonul și îl agiți pentru a dizolvă laptele praf, așteaptă un pic înainte de a i-l servi puiuțului (când îl agiți, se formează multe bule de aer și e nevoie de puțin timp ca acestea să se spargă). În prezent, au apărut multe modele de biberoane și chiar tetine anticolici, așa că ar fi bine să te orientezi spre un astfel de produs.

3. Ajustează unghiul Când îți hrănești puiul, ține-i căpșorul într-o poziție care este mai sus de nivelul stomacului. Adică ține-l pe diagonală, într-o poziție care permite lichidului să alunece ușor în jos, în burtică, iar bulele de aer să vină în sus.
Sursă: revista MAMI, aprilie 2015, Foto: www.pixabay.com
 
 

Comments

comments