Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Bauturi permise si interzise in sarcina

Bauturi permise si interzise in sarcina

Cu siguranta stii deja ce trebuie sa mananci în timpul sarcinii. Dar cum stai cu teoria cand vine vorba despre ce bauturi sunt recomandate? Vei afla acum!

Apă

Pe toată perioada sarcinii, trebuie să bei suficientă apă, 1-2 l, pentru că tu şi bebe aveţi nevoie de lichide. Pe lângă hidratare, apa are şi un alt rol important: previne infecţiile urinare, atât de frecvente în sarcină. Poţi bea apă de la robinet dacă nu conţine nitraţi sau apă plată îmbuteliată. Pentru a o face mai plăcută la gust, adaugă puţină zeamă de portocale. Poţi bea şi apă minerală de izvor sau îmbuteliată, dar în nici un caz apă carbogazoasă.

Lapte

Acum ai mare nevoie de proteinele şi calciul furnizate de lapte. Este recomandat pentru dezvoltarea armonioasă a fătului şi întărirea sistemului lui osos. Consumul de lapte previne riscul naşterii premature şi depresia postnatală.

  • Depresia postpartum. Depresia proaspetei mame

Sucuri proaspete

Sucurile de fructe şi legume proaspete, făcute în casă şi fără conservanţi sunt foarte indicate. Ele sunt benefice pentru că îţi aduc un plus de vitamine, pe care chiar nu le poţi lua din altă parte. Nu adăuga zahăr în sucuri şi, mai ales, evită acele fructe prea dulci care favorizează îngrăşarea.

Băuturi interzise

Nu consuma sucuri carbogazoase sau orice fel de băuturi acidulate. Evită apa minerală carbogazoasă şi limonada concentrată! Cafeaua nu îţi face nici ea bine şi ar trebui să renunţi o perioadă la acest obicei matinal. Consumul mare de alcool este total interzis, pentru că îi poate provoca fătului afecţiuni grave, cum ar fi retard mintal, tulburări cardiace şi anomalii ale feţei. Consumul de alcool este periculos, crescând riscul de avort şi de naştere prematură.
Foto: Guliver / Thinkstock

Comments

comments