Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Probleme legate de hrănirea bebeluşului: bebe scuipă laptele

Probleme legate de hrănirea bebeluşului: bebe scuipă laptele

Atunci când bebe scuipă laptele, orice mămică își pune întrebări.

Dar dacă bebe ia în greutate aşa cum ar trebui, nu e cazul să te îngrijorezi.
Ai tot auzit spunându-se că alăptarea este cea mai bună cale de a-ţi hrăni copilul în primul an de viaţă. Aşa şi este. Laptele matern este hrana perfectă pentru bebeluşul tău şi ajută la formarea unei legături puternice între voi doi. În plus, scade riscul de obezitate, de diabet şi infecţii ale urechii la cel mic. Totuşi, a-ţi alăpta puiul nu este întotdeauna atât de uşor cum ar putea să pară la prima vedere. Dacă pentru unele mămici alăptarea este o acţiune uşoară, care vine de la sine, pentru altele poate fi un chin. Prea mult sau prea puţin lapte, copilul nu stă în poziţia corectă şi nu suge bine, ori… bebe scuipă laptele. Dar să știi că nu este ceva neobișnuit. Asta nu înseamnă că laptele tău nu este bun sau, mai rău, că ar trebui să întrerupi alăptarea şi să-l treci pe lapte formulă! Este un fenomen care apare din cauza faptului că sistemul digestiv al micuţului nu este încă maturizat.
Citeşte şi Puiul tău se dezvoltă conform graficului?

E ceva în neregulă?

Pentru a te asigura că este hrănit ca la carte, pediatrii recomandă să urmăreşti creşterea în greutate a copilului, culoarea şi frecvenţa urinei şi a scaunului. Dacă totul se desfăşoară normal, vei constata că:

  • Ia în greutate 100 – 200 grame pe săptămână.
  • Udă scutecul de 6 – 8 ori în decursul a 24 de ore (după ziua a patra de viaţă).
  • Spre sfârşitul primei săptămâni de viaţă are cel puţin două (frecvent 4 – 8) scaune zilnice, de culoare galben-maronie.
  • Între supturi, copilul pare mulţumit.

Dacă a trecut de şase luni şi în continuare bebe scuipă laptele, este posibil să sufere de reflux esofagian şi cel mai bine e să-l duci la medic pentru un diagnostic şi tratamente corecte.
Citeşte şi Greutatea bebeluşului tău – motiv de îngrijorare?
Tu ai avut această problemă cu puiul tău? Cât a durat, cât de frecvent scuipa bebe laptele?
 

Comments

comments

Lasă un răspuns