Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Bebelușul la 0-6 luni. Cât înțelege puiul tău la această vârstă?

Bebelușul la 0-6 luni. Cât înțelege puiul tău la această vârstă?

Chiar dacă nu-ți dai seama, între 0-6 luni, bebelușul tău face progrese uimitoare (și nu vorbim de ritmul în care ia în greutate!). Iată despre ce este vorba!

  • La numai o săptămână de viață, un pui de om poate distinge vocea mamei sale de cea a altor persoane, iar pe la două săptămâni va ști să diferențieze și vocea tăticului de cea a unui alt bărbat. Îi va lua aproximativ o lună până când auzul i se va dezvolta complet și nu va înțelege de unde vin anumite sunete până când nu împlinește cinci luni.
  • În primele săptămâni de la naștere, vederea micuțui tău este foarte încețoșată. El nu distinge decât culorile tari până pe la două luni. Ce poți face tu este să-i arăți cât mai multe cărticele pentru copii și poze cât mai colorate. Până pe la șase luni observă deja trăsăturile figurii umane și deosebește fețele familiare de restul.
  • La vârsta de cinci luni, ritmul de învățare al copilașului tău este foarte alert, așa încât poate ghici un anumit obiect chiar dacă nu vede decât o parte din el. Iar asta îți arată că începe să-și dea seama de permanența lucrurilor, ceea ce se referă la faptul că ele continuă să existe chiar dacă nu le vede. Aceasta este și vârsta la care vei observa că unul dintre jocurile preferate este „Cucu-bau”, un joculeț perfect pentru a-i stimula inteligența și capacitatea de înțelegere a lucrurilor.
  • Chiar dacă nu poate comunica verbal deocamdată, ai să fii surprinsă să afli că bebelușul poate distinge când cineva vorbește într-o limbă străină. Aceasta deoarece a „prins” deja cadența limbii materne, accentul și sunetele folosite cu precădere, dar și mișcarea tipică a buzelor când rostim anumite cuvinte.

Sursă: revista MAMI, iulie 205, Foto: 123RF

Comments

comments