Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Bebelusul la 6 saptamani. Moment cu multe satisfactii pentru mami

Bebelusul la 6 saptamani. Moment cu multe satisfactii pentru mami

Cum se simte mama? Victorioasa. Ce-a fost mai greu a trecut. Iti amintesti ca prin vis de prima saptamana cu bebe acasa si iti vine sa zambesti de temerile care te incercau atunci.  Deja ai experienta. Accepti micile neplaceri cu gandul la marile bucurii: primul gangurit, primul dintisor, primul pas. Ai perspectiva, iti faci planuri pe termen lung: diversificarea alimentatiei, premergatorul, gradinita.

Ce face bebelusul la 6 saptamani? Medicul va evalua dezvoltarea lui in cadrul unui examen mai amanuntit. Nota de trecere inseamna ca ati depasit cu brio aceasta perioada de foc. Bebelusul la 6 saptamani este treaz mai mult timp pe parcursul zilei. De aceea, poti profita de aceasta ocazie pentru a-l ajuta sa isi dezvolte sistemul senzorial. Canta-i un cantec de leagan sau pune-i niste muzica. Vei observa cum bebelusul isi va exprima bucuria gangurind sau dand din maini si din picioare. Sa te topesti de drag, nu alta!

Ce spun specialistii? Inca de la prima vizita la cel mic, roaga pediatrul sa-ti faca un desfasurator al momentelor importante care urmeaza: cand se fac vaccinarile, cand se va diversifica alimentatia s.a.

In acest fel, mama stie la ce sa se astepte, ceea ce ii este de ajutor. Fiecare etapa depasita ii da increderea ca este pe drumul cel bun. Si inca un amanunt: memoria retine doar lucrurile placute. Nimeni nu face o poza copilului cu colici, toti fotografiaza primul dintisor.

VIDEO Bebelusul la 6 saptamani – primele incercari de a raspunde unor stimuli externi
 

Comments

comments

Lasă un răspuns