Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Repere în dezvoltare: ce poate să facă bebelușul la 7 luni?

Repere în dezvoltare: ce poate să facă bebelușul la 7 luni?

În fiecare lună bebe te va surprinde zilnic și va învăța ceva nou cu ajutorul tău. Indiferent de vârstă, însă, important este să știi că nimic nu este bătut în cuie, micuțul tău poate face mai devreme sau mai târziu un pas sau altul în dezvoltarea sa.
De când ai început diversificarea alimentaţiei, puiul tău a învăţat să mănânce cu linguriţa. De fiecare dată îţi urmăreşte mişcările, iar dacă laşi linguriţa din mână, va dori să încerce şi singur ceea ce tu l-ai obişnuit.
Merită să-l laşi să încerce, este o nouă provocare pentru el, deşi poţi fi sigură că nu va nimeri mâncărica în guriţă!
Citeşte şi Bebeluşul la 6 luni

Ce poate face bebeluşul la 7 luni

  • Stă singur în funduleţ şi se întinde după obiecte.
  • Ajutat, se ridică în picioruşe.
  • Mişcările sunt mai sigure şi mai bine coordonate.
  • La 7 luni, bebeluşul este mult mai atent la detalii şi foarte mai curios.
  • Îi plac jocurile şi începe să fie mai sociabil.
  • Îi apar primii dinţişori.
  • Spune ma-ma-ma, pa-pa-pa etc.

Primele silabe

Bebelușul la 7 luni e posibil să pronunţe primele silabe adevărate, adică un nucleu vocalic, precedat sau urmat de consoane. Silabele sunt bine definite şi le repetă de nenumărate ori în mod identic. Această schimbare, imediat sesizată de părinţi, este legată de evoluţia aparatului vocal, de care depind posibilităţile lui de articulare. Cele mai frecvente fac parte din cuvintele pe care le aude în jurul lui. Atenţie! Dacă bebeluşul a spus un „ta“ ferm, încă nu înseamnă că-şi strigă tatăl. Silabisirea aceasta simpatică este pentru tine foarte importantă şi din alt punct de vedere: îţi arată că micuţul aude bine. Ţine minte că el învaţă mai uşor cuvintele care corespund unor nevoi imediate, preferinţe, dorinţe (numele jucăriilor, ale părţilor corpului, obiectelor din jur.) Iar învăţarea cea mai eficientă se face sub forma jocului (jucăriile stimulează mult acest proces, ca şi cărţile bogat ilustrate).

Comments

comments

Lasă un răspuns