Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Bebelusul papa, dar nu asimileaza

Bebelusul papa, dar nu asimileaza

Alimentatia in primul an de viata este cruciala pentru dezvoltarea bebelusului, iar semnele problemelor de nutritie la copii sunt evidente si indica probleme grave de sanatate. Ele se caracterizeaza prin iritabilitate, somnolenta, scadere in greutate, dificultati de crestere, anemie, intarzieri in dezvoltare, apatie.

Printre cele mai frecvente boli si afectiuni care impiedica absorbtia vitaminelor si mineralelor sau a altor nutrienti esentiali sunt fibroza chistica, boala celiaca sau tulburarile metabolice. De asemenea, infectiile sau parazitii pot impiedica asimilarea substantelor nutritive in organism.

4 situatii in care bebelusul nu asimileaza

In situatia in care observi urmatoarele semne la bebelusul tau, consulta imediat un nutritionist:

Probleme in dezvoltarea bebelusului
Bebelusul care nu se hraneste cum trebuie are dificultati in atingerea unor abilitati si aptitudini specifice varstei: nu se poate rasuci de pe o parte pe alta, nu sta in fundulet, nu se ridica in picioare si nu poate sa mearga la varsta la care trebuie.

  • Dezvoltarea bebelusului si perfectionarea miscarilor

Iritabilitate si somnolenta
Bebelusii cu deficiente nutritionale sunt mai tot timpul iritati, apatici, fara pofta si chef de joaca. Le este greu sa mentina contactul vizual si nu manifesta interes pentru nimic din jurul lui. Somnolenta este un alt semn care arata ca micutul tau este letargic si nu se hraneste suficient. Daca observi ca vrea sa doarma mereu sau ca nu isi poate tine ochii deschisi de somn, atunci consulta un medic.

  • Somnul, influentat de alimentatie

Anemie
Anemia se instaleaza la bebelusii care nu asimileaza suficien fier din alimentatie si se manifesta prin somnolenta si oboseala (chiar si in timpul alaptarii), paloare sau ritm cardiac accelerat chiar si cand este in stare de repaos.

Urina il poate „trada“
Urmareste cu atentie urina bebelusului tau. Daca aceasta este foarte inchisa la culoare (galbui inchis sau maroniu) inseamna ca este deshidratat si nu primeste suficient lapte, prin urmare nu asimileaza suficiente substante nutritive.

Comments

comments

Lasă un răspuns