Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Biberonul poate deveni dusman

Biberonul poate deveni dusman

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori englezi, care a evidentiat faptul ca multi dintre copiii care nu au renuntat usor la biberon nici dupa ce au implinit un an au consumat prea mult lapte, ceea ce a redus apetitul micutilor pentru alt fel de alimente, mai ales pentru o hrana variata.

In plus, copiii cu acest „narav" se lenevesc si accepta cu greu sa invete sa manance singuri sau din cana, castron sau farfurie. Ei capata obiceiuri alimentare care le pot afecta sistemul digestiv.

In loc de biberon foloseste cana

Chiar daca copiii beau cu biberonul suc de fructe, tot nu este bine, pentru ca fructele trebuie administrate in doze echilibrate, altfel pot afecta dantura sau pot diminua aportul nutritiv al altor alimente pe care le refuza.

Sigur ca laptele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pentru a nu crea in organism un deficit de calciu, dar el poate fi dat din cana si nu din biberon, in functie de varsta, la mesele de lapte, precizeaza acelasi studiu. Cercetatorii britanici insista pe formarea deprinderilor sanatoase de la cele mai fragede varste, deoarece de cat de bine si echilibrat este hranit copilul in primii ani de viata depinde sanatatea lui ulterioara.

Comments

comments

Lasă un răspuns