Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Biscuiți, pentru pitici

Biscuiți, pentru pitici

(P) Cine nu a mâncat, în copilărie, măr ras cu biscuit? Eu și acum îmi amintesc foarte bine gustul, pe care îl asociez inevitabil cu gustul copilăriei. Între timp, lucrurile au evoluat și biscuiții pe care îi primeam noi atunci, la gustare, nu mai au nicio legătură cu ce ar trebui să primească puii noștri astăzi.

De ce crezi că au apărut pe piață biscuiți speciali pentru copii de vârstă mică? Pentru că trebuie să răspundă nevoilor nutriționale ale acestora și să fie, evident, mai sănătoși decât majoritatea tipurilor de biscuiți pentru adulți. Dar să o luăm cu începutul…

De la ce vârstă îi poți da biscuiți?

Probabil deja știi foarte bine, dar îți reamintim oricum: până la vârsta de șase luni, alimentația bebelușului se va baza exclusiv pe lapte matern, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, și este important să îl alăptezi cât mai mult timp!
Ajuns însă la vârsta de șase luni, micuțul va începe diversificarea, deoarece laptele tău nu-i mai asigură cantitatea necesară de nutrienți pentru organismul său aflat în creștere. Ușor-ușor, testând pe rând câte un aliment, trecând treptat de la porții mici la unele mai generoase, respectând calendarul diversificării, copilașul tău va face cunoștință cu tot felul de gusturi noi – cereale, fructe, legume, cărniță, produse lactate – așa încât să-l crești mare și sănătos. Tot de la vârsta de șase luni îi poți da și biscuiți – se găsesc în comerț biscuiți pentru bebeluși, speciali pentru a fi dizolvați în lapte/iaurt sau piureuri.

Alege biscuiți speciali pentru copiii de vârsta mică!

Nu orice biscuiți sunt potriviți pentru micuți! Așa că nu te grăbi să iei de pe raftul magazinului primul pachet care îți pică în mână și citește atent eticheta produsului. Biscuiții pentru copii de vârstă mică trebuie să aibă o compoziție aparte și să fie făcuți din ingrediente atent selectate. Aceștia conțin substanțe nutritive importante, ca de exemplu vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5 si B6) și minerale precum fier și calciu, care aduc beneficii sănătății puiului tău. De exemplu, fierul contribuie la dezvoltarea cognitivă normală a copiilor.

Și gustoși, și de ajutor

  • Îl ajută să învețe să mănânce singur. În jurul vârstei de opt-nouă luni, micuțul va deveni interesat de mâncarea lui. Va dori să o apuce cu mânuța, să o ducă singur la guriță, să îi simtă textura. Ceea ce e minunat, iar tu ar trebui să îl încurajezi! E adevărat, masa va dura mai mult, dar pentru puiul tău, este un exercițiu din care are mult de învățat! În primul rând, exersează mișcările motorii fine – pentru noi pare simplu, dar pentru bebe, a reuși să prindă între degețele un biscuite, reprezintă un mare pas înainte, în dezvoltarea lui. Biscuiții speciali pentru copii au, de obicei, forme și mărimi adaptate mânuțelor și guriței lor, astfel încât procesul de învățare este ușurat.
  • Exersează masticația. Desigur, e ușor să pape piureuri gata pasate, dar la un moment dat tot trebuie să învețe cum să mestece singurel. Pentru asta, e important să începi să-i pasezi hrana cu furculița și să-i dai așa numitele finger-food, printre care se numără și biscuiții. Alege produse special destinate bebelușilor, care au o textură sigură pentru ei – nu-i rănesc gingia, se dizolvă ușor în guriță și scad riscul de înec.
  • Sunt o gustare… practică. De ce? Pentru că iei pachetul cu tine și poți pleca oriunde: în parc, la drum cu mașina sau la plimbare în cărucior. Nu se strică, sunt ușor de transportat și potolesc rapid foamea.

REȚINE! Nu orice tip de biscuiți sunt potriviți pentru cei mici! Citește atent eticheta și orientează-te către produsele special concepute pentru copii, care să conțină substanţe nutritive importante cum sunt mineralele si vitaminele! Evită pufuleții, snacksurile sau covrigeii pentru adulti – conțin multă sare, arome artificiale iar beneficiul nutritional este scazut!

Recomandarea noastră

Biscuiţii delicioşi de la Nestlé sunt special concepuţi pentru nevoile nutriţionale ale copiilor de vârstă mică.
Au o formă adaptată și dimensiuni mici pentru a fi ușor de manevrat și de păpat.
Conțin: Fier, Calciu, vitamine: B1, B2, B3, B5 și B6
Îi ajută pe cei mici să învețe să mănânce singuri și să exploreze masticația cu ajutorul primilor dințișori.
Gama include:

  • Primul biscuit al sugarului (de la 6 luni) – 32 de biscuiți în 4 pachete individuale, speciali pentru a fi dizolvați în lapte/iaurt sau piureuri.

Nestle Primul biscuit al sugarului
Nestle Primul biscuit al sugarului

 

  • Biscuiți Junior (de la 12 luni) în pungă resigilabilă, simpli sau cu fructe.

Biscuiti Junior
Biscuiti Junior

 

  • P’TIT Biscuit (de la 12 luni), in forma de piscotel si cu aromă de vanilie.

Nestle P'tit Biscuit
Nestle P’tit Biscuit

 
Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments