Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cadouri pentru casă nouă – 5 idei utile oricărei gazde

Cadouri pentru casă nouă – 5 idei utile oricărei gazde

Nu mai este o noutate faptul că atunci când mergi pentru prima dată în vizită la cineva, care tocmai a devenit proprietarul unei locuințe, trebuie să mergi cu un cadou. Simbolic sau cu adevărat funcțional, cadoul trebui să fie în primul rând pe gustul gazdei. Iată câteva idei pentru inspirație.

Idei de cadouri pentru casă nouă

Obiceiul de cadou pentru casă nouă este cunoscut încă din timpurile medievale, însă atunci termenul folosit era housewarming deoarece înainte să apară încălzirea centralizată, oamenii care mergeau în vizită aduceau gazdei lemne de foc pentru șemineu. Cadoul avea o dublă însemnătate: încălzirea casei, dar și crearea unei atmosfere primitoare în interiorul casei. Când alegi un cadou sunt importante câteva aspecte: gradul de rudenie, gradul de prietenie, dar și pasiunile sau hobby-urile gazdei. Iată și câteva idei practice de cadouri de casă nouă!
Lenjerie pentru pat. Util pentru orice proaspăt proprietar care mai are o mulțime de cumpărături de făcut pentru noua locuință. Așternutul îl alegi în momentul în care există un grad de rudenie între voi și îi știi foarte bine gusturile proprietarului. Cel mai important este să alegi un așternut de calitate, iar pentru asta găsești lenjerii de pat din bumbac pe somnia.ro.
Măsuță de cafea. Dacă știi că proprietarul își dorește o măsuță de cafea pentru a completa design-ul living-ului, atunci cumpără-i un cadou util. O măsuță de cafea este elementul perfect din casă, dar trebuie să ții cont de preferințele gazdelor pentru a știi din ce material o alegi.
Aparate electrocasnice. Aceste produse sunt utile în orice locuință, așă că sigur nu dai greș cu cadoul de casă nouă. Poți alege un cuptor cu microunde, un blender, un prăjitor de pâine, un fier de călcat  sau un aspirator.
Decorațiuni de interior. Cu ajutorul accesoriilor potrivite poți avea o locuință primitoare, plină de căldură. Idei de cadouri pentru această categorie sunt o mulțime, așa că nu ai cum să dai greș. Poți alege un ceas de perete, o ramă foto pentru mai multe fotografii, tablouri cu diferite imagini, poți alege chiar imagini care să surprindă pasiunile gazdei, perne decorative, etc.
Obiecte pentru îngrijirea grădinii sau a terasei. Dacă mergi în vizită la o curte, atunci cadourile pentru îngrijirea grădinii sunt extrem de utile. Poți opta pentru un set de scule pentru grădinărit, un hamac ori un balansoar, flori de grădină sau pomi fructiferi.

Ce să nu cumperi cadou pentru o casă nouă

Când mergi în vizită pentru prima dată într-o casă, ar fi indicat să nu cumperi următoarele cadouri:

  • Produse de îngrijire personală – nu știi dacă acestea vor fi pe placul gazdei;
  • Animale de companie – nu ai cum să știi dacă își doresc să păstreze animale în casă;
  • Obiecte religioase – este un subiect sensibil, iar dacă nu cunoști înclinațiile religioase ale gazdei atunci s-ar putea să fie un cadou neinspirat.

Nici ideea cadourilor simbolice nu este una greșită pentru o vizită în casă nouă. O sticlă de vin, lumânări parfumate sau chiar un tort delicios, ar putea sa transforme vizita într-una de excepție!
 
Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pixabay

Comments

comments