Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Călător de mic! Alege o vacanță educativă alături de copii în Barcelona sau Madrid

Călător de mic! Alege o vacanță educativă alături de copii în Barcelona sau Madrid

Când poți să rezervi cele mai ieftine bilete de avion spre Spania? Care destinație urbană merită văzută alături de copii tăi? Contează vârsta copilului tău atunci când alegi o vacanță în afara țării? Care sunt cele mai importante obiective turistice pentru copii din Barcelona? Ce locuri nu trebuie să ratezi dacă pleci într-un city break la Madrid alături de copii? Cum „supraviețuiești” unei vacanțe urbane alături de cei mici? Află răspunsurile la întrebările de mai sus citind mai departe articolul, și fă-ți planuri de vacanță pentru primăvară sau vară!
De ce e bine să călătorești cu copiii de la vârste fragede

Poate că te-ai gândit de câteva ori să pleci în vacanță alături de cei mici, dar nu ai vrut să te abați de la programul clasic al vacanțelor de iarnă la munte sau al sejururilor de vară, când îți petreci zilele la plajă, în restaurante, la locurile de joacă și camera de hotel. Indiferent de vârsta pe care o are copilul tău, e bine să știi că, după vârsta de 6 luni, cel mic e pregătit să călătorească alături de tine. Ba chiar unii pediatri sunt de părere că bebelușii pot zbura cu avionul de la vârsta de 3 luni. Oricum ar fi, atunci când ai un copil sub doi ani, poate ți se pare dificil să zbori sau să parcurgi distanțe mari cu mașina, dar acest lucru e doar pe jumătate adevărat. Drumurile lungi cu mașina sunt obositoare pentru oricine, dar dacă îți cumperi bilete de avion spre Spania sau alte destinații aflate la câteva ore de România, zborul în sine nu e o problemă, nici chiar pentru bebeluși. Părinții se îngrijorează pentru că cei mici plâng destul de mult (unii) în avion. E un lucru perfect normal, aproape imposibil de controlat când vine vorba despre bebeluși, dacă părinții nu sunt norocoși și cei mici nu dorm întreg zborul. Ideea e să nu te simți stânjenită. Tot mai mulți părinți călătoresc și zboară cu copii foarte mici de vârstă. Ceilalți pasageri s-au obișnuit cu ideea că tot mai mulți părinți pleacă în vacanțe alături de copii de toate vârstele.
Așadar, bebelușii pot fi purtați cam oriunde vrei tu să ajungi, atât timp cât sunt în siguranță, cu condiția să îi hrănești la timp și să prindă câteva reprize binemeritate de somn. Dacă pleci în vacanță alături de copii mai mici ca vârstă ar fi bine să te uiți după bilete de avion spre destinații care nu sunt la o distanță foarte mare de România, ideal ar fi să zbori cam 2-3 ore.
Călătoriile se schimbă puțin atunci când călătorești cu copii pre-școlari și școlari, mai ales pentru că aceștia au foarte multă energie. Așadar, vor avea nevoie să o consume și să fie ocupați cu diferite activități educative sau jocuri. Cu ei o să îți fie destul de greu să stai toată ziua la plajă sau într-un singur loc, dar cu siguranță o să fie ușor de cucerit cu vacanțe urbane în care pot descoperi o mie de lucruri noi. În felul acesta, pot deveni cei mai pricepuți exploratori.
Copiii mai mari ca vârsta îți pot fi parteneri serioși de vacanță. Anii de dinainte de liceu sunt foarte importanți pentru ca ei să descopere o posibilă pasiune sau înclinație artistică. Și unde se poate întâmpla acest lucru dacă nu în unul dintre muzeele de artă sau știință din Europa? Sugestiile pentru vacanțe educative ar fi Barcelona și Madrid, nu doar datorită prețurilor accesibile pentru bilete de avion spre Spania, ci mai ales datorită potențialului cultural și educativ, dar și de distracție pe care fiecare dintre cele două orașe îl are pentru copilul tău. Dacă ai un copil mai mic ca vârstă, Barcelona ar fi o alegere mai potrivită pentru că sunt mai multe muzee și locuri dedicate celor mici, dar și datorită arhitecturii de poveste din Parcul Guell, care e imposibil să nu-i cucerească pe cei mici. De cealaltă parte, poți alege Madridul ca destinație de vacanță urbană dacă ai un copil mai mare ca vârstă, în școală gimnazială sau la liceu. În Madrid se află câteva dintre cele mai apreciate și importante muzee din Europa, în frunte cu Muzeul Prado. Astfel, dacă ajungeți la Madrid, experiența culturală pentru tine și copilul tău va fi greu de uitat. Află câteva alte activități sau locuri pe care ai putea să le iei în seamă dacă vrei să pleci într-o vacanță educativă alături de copilul tău în Barcelona ori Madrid.
Barcelona, o destinație perfectă pentru familii cu copii pre-școlari și școlari

Barcelona e unul dintre puținele orașe unde imaginația pare să fi depășit cu mult granițele realității cu care suntem obișnuiți. Așa că ai toate motivele să descoperi frumusețea Barcelonei alături de copilul tău și să-l expui arhitecturii inedite și culorilor dintr-un oraș plin de vitalitate, unde puteți să vă plimbați printre coloanele și case ca de turtă dulce din Parcul Guell sau să vizitați o altă căsuță desprinsă parcă dintr-o poveste (Casa Batllo) sau să vă opriți în fața Sagradei Familia.
Un al doilea loc în care merită să ajungeți e în portul orașului, cu vapoare și iahturi care, cu siguranță, o să le placă copiilor. E bine să știi că cei mici sunt întotdeauna bineveniți în Barcelona și că e destul de ușor să mergi cu ei peste tot, chiar și în cărucioare, dacă sunt foarte mici ca vârstă. Dacă zburați spre Barcelona primăvara, vara sau toamna, puteți merge și în Parcul de distracție Tibidabo, unde cei mici se pot bucura de carusele și se pot distra în spațiile speciale de joacă. Cu siguranță, o vacanță în Barcelona poate fi și educativă, dacă te oprești la Muzeul CosmoCaixa (cel mai mare muzeu de știință pentru copii din Europa) sau la Muzeul Ideilor și Invențiilor. Un loc la fel de frumos pentru copiii pasionați de lumea subacvatică e Aquariumului din Portul Vel, dar și Muzeul de muzică, unde sunt expuse sute de instrumente muzicale. Nu știi niciodată care loc va trezi o pasiune pentru artă sau știință în copilul tău, așa că e bine să vizitați locuri cât mai diferite.
Vremea în Barcelona e perfectă pentru city break-uri mai tot timpul anului datorită climatului mediteraneean, dar e bine să eviți mijlocul verii când temperaturile sunt foarte ridicate. Ai mai multe zboruri spre Barcelona cu plecare din provincie, și nu doar din București. Iar dacă vrei să prinzi cele mai bune oferte pentru bilete de avion spre Spania, e bine să verifici ofertele pentru zboruri low cost și de linie cu 2 luni înainte de plecare.
Madrid, capitala culturii din Spania, un loc care merită explorat de orice adolescent

La fel ca Barcelona, Madrid e un oraș potrivit pentru o vacanță în familie, nu doar cu copii mai mari ca vârstă, ci și cu pre-școlari sau școlari. Spre deosebire de Barcelona, în Madrid poți vizita unul dintre cele mai importante muzee de artă din Europa, care rivalizează cu Luvru, și anume Muzeul Prado, unde sunt expuse unele dintre cele mai importante lucrări de artă ale artiștilor europeni. Impactul artistic e unul consistent, dacă te gândești că puteți admira lucrări de Rubens, Velazquez, Goya, Bosch sau Titian.
Dar când vine vorba despre locuri de amuzament și distracție, Madrid nu e mai prejos decât Barcelona sau Paris, un oraș popular printre destinațiile recomandate familiilor datorită Parcului Disneyland. În Madrid se află un parc de distracții care poate fi comparat cu Disneyland, și anume Parcul Warner, care se află la distanță de 30 de minute distanță de capitala Spaniei. La fel ca Disneyland, Parcul Warner e populat cu personaje din poveștile clasice și supereroi. Parcul Warner e împărțit în 5 zone tematice în care puteți să petreceți câteva ore bune, fie că alegeți să vă dați în montaigne-rousse sau să pășiți într-o casă bântuită de fantome, care amintește de desenele animate Scooby Doo. Sediul supereroilor e DC Super Heroes World, unde copiii se pot întâlni cu Superman, Batman sau Catwoman.
O altă experiență inedită ar fi să vă plimbați cu telefericul deasupra Madridului, ca să descoperiți orașul de la înălțime. Iar dacă ai un copil care e fan al echipei de fotbal Real Madrid, cu siguranță puteți să vă programați o vizită pe stadionul Santiago Bernabeu, locul unde au jucat și încă mai joacă unii dintre cei mai buni fotbaliști din lume.
Spania e o alegere potrivită de vacanță în familie, nu doar când vine vorba despre concedii la plajă în Mallorca sau Tenerife, ci și de escapade urbane sau minivacanțe de ultim moment. Călătorind, copiii învață să fie mai puțin timizi, să pună întrebări, să își dezvolte toleranța, să fie mult mai deschiși față de oameni și culturi diferite, dar își cultivă totodată și dorința de a cunoaște și de a învăța nu doar din cărți, de la școală sau din familie, ci direct din viață și din contactul cu oamenii diferiți de ei, pe care nu-i vor mai privi cu neîncredere și nesiguranță, ci cu empatie.
Foto: Shutterstock.com

Comments

comments