Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Calculatoarele second hand, soluția ideală atunci când copilul tău vrea un PC!

Calculatoarele second hand, soluția ideală atunci când copilul tău vrea un PC!

Copilul tău a crescut și a ajuns la vârsta la care „trebuie” să aibă un calculator? Poate colegii lui de la grădiniță sau școală dețin un PC și își dorește și el unul. Ce trebuie să faci în această situație, pentru a nu-l supăra pe cel mic, fără să cheltui o sumă exorbitantă de bani? Soluția ideală este să te orientezi către piața de calculatoare second hand. Acestea pot fi chiar și de 2-3 ori mai ieftine decât PC-urile noi cu un aspect și performanțe similare. În plus, dacă le achiziționezi de la un furnizor cu o experiență îndelungată și numai recenzii pozitive din partea clienților, vei beneficia de produse fiabile, care nu se vor defecta iremediabil după primele luni de utilizare.
La Interlink, companie care furnizează încă din 1997 echipamente IT second hand și refurbished, găsești zeci de modele de calculatoare second hand, de la branduri renumite la nivel internațional, precum Acer, Bluechip, Dell, Fujitsu Siemens, HP și Lenovo. Acestea sunt dotate cu procesoare Intel, cu o frecvență de până la 3,70 GHz, memorii RAM de până la 64 de GB și o capacitate HDD de până la 2 TB.
Iată în continuare aspectele de care trebuie să ții cont atunci când cumperi calculatoare second hand pentru copilul tău:

  1. Nu te ghida exclusiv după calitate sau preț, ci după raportul calitate-preț. Dacă vei investi o sumă mare de bani într-un PC nou, te vei lovi de două probleme. În primul rând, copilul tău s-ar putea plictisi de respectivul calculator mai repede decât te astepți și și-ar putea dori altul, mai nou și mai scump. În al doilea rând, un calculator nou are de obicei specificații mult peste cele necesare unui copil de doar câțiva ani. Pe de altă parte, calculatoarele second hand reprezintă cea mai bună soluție din punctul de vedere al raportului calitate-preț, întrucât sunt mult mai ieftine decât PC-urile noi și au performanțe suficiente pentru majoritatea utilizatorilor, în special pentru copii.
  2. PC-ul trebuie folosit atât pentru jocuri, cât și pentru teme. Chiar dacă principalul obiectiv al copilului tău va fi să se joace, ține de tine să îi arăți cum poate fi folosit calculatorul second hand și pentru teme sau în alte scopuri educative. Astfel, ai grijă ca, pe lângă jocuri, să instalezi pe PC și programele tip Office (Word, PowerPoint etc) și alte software-uri educative și să îi sugerezi copilului tău câteva site-uri interesante pe care să intre. De asemenea, nu ar strica să instalezi și un program de control parental pe calculator.
  3. Investește într-un monitor și un scaun de birou de calitate. Având în vedere că prețul unor calculatoare second hand este redus, poți investi o sumă mai mare de bani într-un monitor de calitate și un scaun office, pe care le găsești tot la Interlink. Acestea îl vor ajuta pe copilul tău să își protejeze vederea și să mențină o poziție corporală corectă în timp ce se joacă sau își face temele pe PC.

Dacă alegi să cumperi calculatoare second hand de la Interlink, vei beneficia și de următoarele avantaje oferite de companie:
– garanție standard de 12 luni care poate fi prelungită până la 5 ani prin intermediul serviciului de garanție extinsă;
– transport gratuit la comenzi a căror valoare depășește suma de 150 de Lei;
– livrare rapidă în maximum 48 de ore în toată țara;
– drept de retur în 60 de zile;
– un credit de 5% din valoarea oricărei comenzi online, care poate fi folosit pentru a cumpăra noi produse de pe site.
 
Sursa: Agenția Advertising Iagency

Comments

comments