Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Calendarul alergiilor

Calendarul alergiilor

Fereste-te de: arin, alun, ulm, plop, alcie, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de ompanie. Fie ca suntem sensibili la factorii alergeni, fi e ca nu, puful de lop ne deranjeaza, ne provoaca o orma de alergie mai agresiva sau mai soara.

Sfat: evita cat poti de mult zonele cu lopi si aeriseste camerele cu perdele rase sau prin geamurile prevazute cu

Aprilie

Fereste-te de: arin, alun, ulm, plop, alcie, mesteacan, stejar, frasin, liliac, latan, papadie, roinita, acarieni, ucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Copiii nascuti in martie sau aprilie, din parinti are sufera de alergii, sunt mult mai redispusi la alergiile la polen decat cei nascuti iarna, vara sau toamna!

Sfat: cumpara doar fl ori fara polen.

Fereste-te de: plop, salcie, mes tea can, tejar, frasin, liliac, platan, papadie, rapita, hamei, soc, iarba, orz, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. E luna papadiei, care e foarte sanatoasa, insa sucul din tulpina poate crea alergii.

Sfat: daca simti ca mirosul de liliac este prea puternic, fereste-te de aceste fl ori, nu mirosul deranjeaza, ci particulele fi ne de polen. Cat priveste sucul de papadie, evita contactul cu el.

Iunie

Fereste-te de: papadie, rapita, soc, ovaz, secara, grau, iarba, orz, tei, porumb, buruieni, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Multe persoane prezinta o sensibilitate crescuta la praf si polenul teilor. Acum este luna acestor alergeni.

Sfat: evita zonele cu tei si ventileaza bine aerul din camera, eventual apeleaza la ajutorul unui purifi cator de aer.

Fereste-te de: papadie, rapita, ovaz, secara, grau, iarba, orz, tei, porumb, buruieni, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Aceasta luna este bine sa te gaseasca cu vaccinul antialergic facut pentru ca secara, graul de pe campuri sau simplele buruieni din parcuri si gradini iti pot declansa alergia!

Sfat: Plimba-te in zonele verzi seara cand cantitatea de alergeni e mai mica.

August

Fereste-te de: rapita, iarba, porumb, buruieni, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Este luna cu cea mai mare temperatura, praful, noxele din trafi c, E-urile din alimente ne fac sa devenim mult mai sensibili, acum pana si iarba poate provoca o alergie.

Sfat: evita zonele poluate si alimentele preparate (dulciuri, mezeluri, conservele), toate aceste iti pot sensibiliza organismul.

Fereste-te de: rapita, iarba, porumb, buruieni, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Rapita e pe trecute, insa polenul ei inca te mai poate agresa.

Sfat: evita campurile plantate cu rapita si tine la indemana un antihistaminic, in caz ca iarba sau fl orile campului iti strica iesirile in natura. Ca masura de preventie, poti lua echinacea sau orice alt imunostimulator, care te va ajuta sa lupti cu alergiile!

Octombrie

Fereste-te de: acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Cainii si pisicile sunt pe lista celor mai mari alergeni. Ei sunt prezenti in saliva, in urina si in blana lor. Nu sunt de neglijat nici hamsterii, porcii de Guineea sau pestii.

Sfat: Adauga dezinfectant in apa cu care speli podelele, aspira des covoarele si mocheta si nu lasa micutul prieten sa stea pe canapea!

Fereste-te de: acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Mucegaiurile se dezvolta cel mai bine atunci cand exista o diferenta mare de temperatura intre cea interioara si cea exterioara, iar umiditatea e prezenta mult timp. Ele se dezvolta in colturile umede ale camerelor, in baie, in bucatariile prost aerisite si in pivnite.

Sfat: sterge portiunile cuprinse demucegaiuri cu apa cu otet si incearca sa pastrezi o temperatura constanta.

Decembrie

Fereste-te de: acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Caldura din casa va duce la uscarea rapida a pamantului din ghivece. Vei fi tentata sa uzi plantele mai mult, dar acest lucru poate duce la dezvoltarea mucegaiurilor din ghivece! Cat priveste fi cusul, el trebuie ingrijit cu atentie, se va acestuia fiind alergena!

Sfat: uda plantele putin si des.

Insa in fiecare luna suntem agresati si de alti alergeni. Solutiile sunt pastilele antialergice si masurile de prevenire.

Ianuarie

Fereste-te de: acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. Acarienii sunt invizibili cu ochiul liber si se hranesc cu celulele moarte ale organismului nostru. Sunt atrasi de caldura, umiditate si ii gasim in asternuturi, pe mocheta, pe draperii, in schimb detesta frigul, umina puternica si aerul uscat.

Sfat: aeriseste camerele in fiecare imineata si seara timp de 10 minute.

Februarie

Fereste-te de: arin, alun, acarieni, mucegaiuri, plantele verzi de apartament, animalele de companie. In ceasta luna, batai de cap dau cei doi arbori timpurii alun si arin!

Sfat: plimba-te prin apropierea acestor rbori doar in zilele friguroase sau dupa loaie, atunci cand cantitatea de polen in aer scade.

Comments

comments

Lasă un răspuns