Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Când începe bebelușul să râdă?

Când începe bebelușul să râdă?

De regulă, primele încercări timide de a schița un zâmbet apar în jurul vârstei de șase săptămâni, deși mulți părinți ar putea jura că au detectat ceva mutrițe vesele încă din primele zile de viață.

Cu siguranță, nu poți spune că bebelușul râde încă de la această vârstă, ci este vorba de rictusuri involuntare.
Pe la 3-4 luni vei auzi și primele încercări, la început „timide”, de a râde. De acum, corzile vocale sunt mult mai puternice și îi permit să experimenteze primele zgomote specifice. La început, bebe va avea o astfel de reacție pornită dintr-o spaimă ușoară – când apari brusc în fața lui, te joci cu el „cucu bau” sau îl ridici brusc în aer.  Din momentul în care va realiza că este în siguranță se va dezlănțui într-un râs vesel și lipsit de stres.

Astfel de reprize amuzante sunt bine-venite pentru un bebeluș, deoarece îl ajută să-și dezvolte plămânii, să-și oxigeneze întregul organism și să își stabilizeze presiunea arterială.

Odată cu trecerea timpului pe măsură ce dezvoltă și alte abilități, copilul va începe să-și exerseze simțul umorului, aruncând jucării sau amuzțndu-se copios la toate mutrele simpatice și jocurile pe care inițiază părinții și adulții cu ei.
Sursă: revista MAMI, Foto: 123RF
 

Comments

comments