Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cand il pot hrani cu biberonul?

Cand il pot hrani cu biberonul?

Motivele pentru care mama trebuie sa renunte total sau partial la alaptare sunt numeroase: nu s-a instalat lactatia, mama se imbolnaveste si medicatia ei este periculoasa pentru copil, mama trebuie sa se intoarca la serviciu, copilul nu castiga destul in greutate, etc.

Deoarece hranirea cu biberonul presupune alt mod de a suge decat atunci cand alaptezi, s-ar putea ca bebelusul sa aiba nevoie de o perioada pentru a se obisnui.

Da-i sa manance cu biberonul putin inainte de ora obisnuita. Bebelusul va fi dornic sa suga si, in acelasi timp, interesat, dar nu atat de infometat incat sa fie frustrat ca nu poate suge cum era obisnuit.

Lasa pe altcineva sa il hraneasca prima data cu biberonul. Puiul tau va fi mai putin confuz daca nu ii vei da tu sa suga din biberon, pentru ca atunci s-ar fi asteptat sa fie alaptat. Poti ruga chiar persoana care va hrani bebelusul atunci cand tu vei fi plecata (mama ta, partenerul, bona, etc).

Incearca sa nu fii prezenta atunci cand bebelusul va fi hranit prima data cu biberonul. Bebelusii pot simti mirosul mamei de la aproximativ sase metri. Asadar, puiul tau va sti ca esti in preajma chiar daca te afli in camera alaturata.

Anumiti bebelusi manaca putin atunci cand mama lor nu este in preajma si de aceea s-ar putea sa suga mai mult in timpul noptii. Nu fi surprinsa de acest lucru. Foloseste-te de aceste momente pentru a restabili legatura afectiva cu bebelusul tau.

Pune cateva picaturi din laptele de la san pe suzeta biberonului. Cand ii va simti gustul, bebelusul va dori sa suga mai mult.

Hraneste bebelusul in diferite pozitii. Poti tine nou-nascutul in barte sau intr-un carucior

Atunci cand iti hranesti bebelusul nu trebuie sa te grabesti. Daca incepe sa planga si sa respinga biberonul, incearca mai tarziu. Daca ai incercat de trei ori la rand si puiul tau tot nu vrea sa fie hranit astfel, nu il alapta imediat. Mai asteapta zece minute.

Multi copii care au supt din biberon, in jurul varstei de trei luni nu l-au mai acceptat si mamicile au trebuit sa ii alapteze iarasi.

Comments

comments

Lasă un răspuns