Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cand opresti alaptarea?

Cand opresti alaptarea?

Organizatia Mondiala a Sanatatii sfatuieste mamicile sa-si hraneasca puii exclusiv la san pana cand acestia implinesc 6 luni, dupa care se poate incepe diversificarea. Pediatrii insista ca alimentatia cu solide sa mearga in paralel cu alaptarea. Exista insa si situatii cand alaptarea trebuie sa inceteze, fara ca acest aspect sa tina de dorinta expresa a mamei.

4 situatii in care opresti alaptarea

Te intorci la serviciu
Daca acest lucru se intampla mai devreme de 6 luni, e putin probabil sa continui alaptarea fara probleme. La aceasta varsta, copilul va avea in continuare cel putin 4 mese de lapte pe zi, asa ca iti va fi greu sa il alaptezi doar de doua ori fara sa te doara sanii si sa apara tot soiul de neplaceri. Ia in considerare incetarea alaptarii cu cateva saptamani inainte de a pleca la serviciu.

Ramai insarcinata
Multe mame isi pot hrani in continuare la san primul bebelus, chiar daca se pregatesc sa aduca un altul pe lume. Cu toate astea, e posibil ca hormonii de sarcina sa afecteze calitatea si cantitatea laptelui, iar bebe sa sesizeze acest lucru. In plus, va fi destul de dificil si obositor sa alaptezi in tandem imediat dupa nastere. Daca nu te simti in stare sa il intarci si alegi varianta hranirii ambilor copilasi, inarmeaza-te cu multa rabdare.

Te imbolnavesti grav
De cele mai multe ori, chiar si atunci cand primeste un tratament sau a facut o anestezie, mamei i se permite sa alapteze in continuare. De exemplu, stomatologii sfatuiesc femeile cu bebelusi hraniti la san sa astepte maximum 3 ore dupa o anestezie dentara pentru a-l alapta pe cel mic. Exista insa si situatii mai grave care impun oprirea alaptarii. Una dintre ele este aparitia unor noduli la san, cu recomandarea pe care o primeste mamica de a face mamografie sau o eventuala biopsie.

Bebe isi pierde interesul
Majoritatea sugarilor alaptati la san fac o pasiune pentru gustul acestui laptic. Exista insa si exceptii, copii care isi pierd pe parcurs interesul fata de lapte. Asta se intampla in primul rand din cauza diversificarii. Este probabil situatia ideala, cand nici mami si nici bebe nu au de suferit cand alaptarea va inceta. In cazul in care intarcatul se face lent, intr-o perioada mai lunga de timp, nu apar durerile de sani, angorjarea si sensibilitatea lor accentuata.

Comments

comments

One thought on “Cand opresti alaptarea?

Lasă un răspuns