Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cand poate copilul sa foloseasca singur toaleta publica

Cand poate copilul sa foloseasca singur toaleta publica

Când poate copilul să folosească singur toaleta publică

În practică, lucrurile stau diferit și acest lucru depinde de circumstanțe – dacă sunteți într-un mic restaurant, adică într-un loc sigur, sau într-un mall ori alt loc aglomerat. Majoritatea copiilor se descurcă să folosească singuri toaleta dintr-un restaurant normal, cunoscut și sigur, începând de pe la 6 ani. De asemenea, dacă fetița este cu tati sau băiețelul cu mami s-ar putea ca ea să se opună să meargă la toaleta bărbaților, iar băiețelul la toaleta femeilor (deși vouă v-ar fi mai confortabil, nu-i așa?) Totuși, ți-ar fi teamă să-ți lași copilul să meargă singur la toaletă într-un loc aglomerat, nu-i așa?

Pediatrul Howard Reinstein subliniază pe site-ul BabyCenter.com câteva lucruri la care trebuie să fii atentă în cazul în care te afli într-o situație care nu-ți dă de ales și copilul trebuie să meargă singur la toaleta publică: dacă vă aflați într-un loc aglomerat, să nu fie mai multe ieșiri de la toaletă. Rămâi în fața ușii cât timp copilul este înăuntru și fii atentă la cât timp petrece acolo – dacă stă de prea mult timp intră chiar tu sau roagă pe cineva să verifice dacă totul este ok.

„Cel mai bine e să-ți pregătești băiatul sau fetița să folosească toaleta singur, într-un spațiu public”, mai spune acesta.

  • Discutați despre regulile de igienă și despre cât este de important este să dea dovadă de bun simț când folosește toaleta publică.
  • Învață-l că nu trebuie să accepte ajutorul unui străin „binevoitor” și că nu trebuie să intre în vorbă cu nimeni (dacă are nevoie de ajutor îți spune de dinainte sau te cheamă pe tine deoarece tu ești în apropiere, iar el știe acets lucru).
  • Spune-i să aleagă unul din spațiile aflate aproape de ușa de intrare și să te cheme dacă apare o problemă (poate chiar să te și strige).

Sursă informații: material publicat pe site-ul BabyCenter.com; adaptare: Adina Gruia
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments