Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Când vine Moş Nicolae?

Când vine Moş Nicolae?

Copilul tău este nerăbdător și te tot întreabă când vine Moș Nicolae? Ei bine, în noaptea ade 5 spre 6 decembrie moșul cel darnic va lăsa cadouri copiilor.

Dar până când vine Moș Nicolae, puteți intra în atmosfera frumoasei sărbători: spune-i copilului tău legenda lui Moș Nicolae.

Povestea lui mos Nicolae: poveste și istorie despre unul dintre cei mai înfrăgiți sfinți

Legenda spune că Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sărace din orașul său, aducându-le dar de zestre, noaptea, fără a fi văzut. Casa în care trăiau cele trei surori era foarte săracă. Tatăl lor plănuia să-și vândă fetele ca să se îmbogățeasca.

Bătrânul nu a fost înduplecat de lacrimile și durerea fiicelor, dar Sfântul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea și a venit în ajutorul lor. Noaptea, pe furiș, el a aruncat o pungă plină cu galbeni în camera fetei celei mai mari. Astfel, ea a reușit să se mărite curând. La fel a făcut și în următorii doi ani, iar sora cea mijlocie și apoi cea mică au reușit să se așeze la casele lor. Tatal s-a hotărât însă, ca înainte de căsătoria mezinei, să îl pândească noaptea pe Nicolae. L-a văzut astfel când a urcat pe acoperișul casei și dând drumul pe coș unui săculeț. De atunci, legenda lui Mos Nicolae spune că acesta nu se arată niciodată, dar nu uită să îi răsplătească pe copiii cuminți și să le aducă nuiele celor neascultători.

Pornind de la această legendă, puteţi începe o discuţie mai lungă despre generozitate şi modestie. Întreabă-l ce anume l-a impresionat la Sfântul Nicolae, de ce crede că lăsa pungile cu bani noaptea, dacă poate să dea exemple de fapte bune făcute de el sau de cei din jur.

Pe tine de câte ori te-a întrebat puiul tău până acum când vine Moş Nicolae?

Foto: 123RF, Editor: Adina Brânciulescu

Comments

comments