Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Castaniete "de casă". Cum confecționezi castaniete pentru copilul tău

Castaniete "de casă". Cum confecționezi castaniete pentru copilul tău

Copilul tău este fascinat de instrumentele muzicale, nu-i așa? Îi place să facă zgomot, să bată într-o tobă până te doare capul sau să se joace cu xilofon până re exasperează.

Chiar dacă îi place să se joace cu ele, instrumentele – ca și cu restul de jucării, de altfel – nu au viață lungă. Începe să le desfacă pentru a vedea ce este în ele, le strică, le rupe, le studiază. Și, pentru că ești grijulie cu bugetul tău, nu este păcat să-l irosești pe lucruri care au o viață atât de scurtă?
Noi îți propunem să alegi o variantă mai ieftină, dar care-i va aduce la fel de multă bucurie copilului tău. Încearcă să confecționezi chiar tu, cu mâna ta, diverse jucării. De pildă, poți încerca să-i confecționezi niște castaniete de „casă”.

Ai nevoie de:

  • 4 capace metalice
  • carton
  • foarfece
  • lipici

În prealabil, aplatizează puțin (nu trebuie să fie perfect plate) capacele, bătând ușor în ele cu un ciocan.

#1 Desenează pe carton două fâșii cu margini rotunjite (două dreptunghiuri mai lungi și înguste) și spune-i copilului să le decupeze.
#2 Îndoie-le pe ambele la mijloc.
#3 Aplică lipici pe marginile zimțate ale capacelor metalice.
#4 Lipește capacele în interiorul fâșiilor de carton îndoite, la capetele acestora. Poziționează-le în așa fel încât capacele să se lovească și să producă zgomot.
#5 Lasă copilul să-și decoreze castanietele așa cum își dorește.
#6 Arată-i cum se folosesc și cum trebuie să le așeze în palmă pentru a scoate zgomot.
Copilul tău este încântat de noile lui instrumente? Ce-ați zice să confecționați câteva castaniete „de casă” și pentru prietenii lui?
Foto: 123RF, Sursă activitate: Education.com, Adaptare: Adina Gruia
 
 
 

Comments

comments