Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cat de des mananca un nou nascut?

Cat de des mananca un nou nascut?

Nou nascutii trebuie sa fie hraniti frecvent – de cel putin 8 – 10 ori in decurs de 24 de ore. Prematurii si cei care au greutatea sub 2,75 kg vor avea nevoie chiar de mai multe mese. De asemenea, daca dezvoltarea bebelusului este inceata si bebelusii nu iau in greutate cat ar trebui pentru varsta lor vor fi treziti pentru a fi alaptati mai des.

Cat de des mananca un nou nascut? E nevoie sa-l trezesc?

Nou nascutul doarme mult (asta, crede-ma, nu va dura mult timp) pentru ca, la aceasta varsta, una din functiile pe care le indeplineste somnul bebelusului este dezvoltarea creierului. In timp ce doarme, organismul lui isi vede silitor de treaba, secretand hormoni de crestere. Asa ca va trebui sa-l trezesti din somn si sa-i dai laptic – in general, se cuvine ca micutii sa primeasca o masa la fiecare 3 – 4 ore. Un sugar sanatos nu ar trebui sa faca o pauza mai mare de patru ore intre alaptari.

Nu este suficient sa afli cat de des mananca un nou nascut, pentru ca un aspect important in alimentatia nou nascutului este sa te asiguri ca acesta suge eficient. Daca puiul tau nu prinde corect sfarcul cu gurita, e posibil ca el sa nu primeasca o cantitate suficienta de lapte, chiar daca il hranesti frecvent. Stai linistita – de cele mai ulte ori, copilul se va trezi singur cand ii va fi foame!

Comments

comments

Lasă un răspuns