Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cat de sanatos este sa mananci popcorn?

Cat de sanatos este sa mananci popcorn?

Într-un articol publicat de Telegraph.co.uk se arată că producătorii au „reinventat” popcornul şi vorbesc despre meniuri sănătoase, prezentându-l ca pe o alternativă nutritivă pentru chipsuri, asociindu-l cu termeni precum: „sănătos”, „sărac în calorii”. Dar se subliniază că tot ei au creat diverse tipuri de arome care să te convingă să-l pui cumperi şi care nu sunt chiar atât de sănătoase.
Popcornul, sub lupă
Popcornul, pregătit fără ulei şi fără adaosuri de arome, este un aliment sărac în calorii şi bogat în fibre. Conţine, dar în cantităţi mici, magneziu, fier şi vitamina B6. Problema o reprezintă sarea în exces şi aromele adăugate, deoarece nu găsim doar popcorn simplu, ci şi popcorn colorat, popcorn dulce, popcorn cu sare, cu caşcaval, cu aromă de vanilie, de pizza, de caramel etc.
În sursa deja menţionată se face o trecere în revistă a unor produse pe bază de popcorn care se consumă frecvent în cinematografele din Marea Britanie (şi nu numai). Pungile de 280 grame de popcorn dulce, disponibile la cinema, conţin mai mult de 1200 de calorii şi 40 g de zahăr (echivalentul a 10 linguriţe), în timp ce porţia mare de popcorn sărat poate conţine până la 3 grame de sare – jumătate din aportul zilnic recomandat. Popcornul cu arome are, la rândul lui, un adaos dulce notabil, iar unii producători obişnuiesc să dea cu spray cu ulei.
Prin urmare, ai grijă ce fel de popcorn consumi – atât tu, cât şi familia ta! Chiar dacă la bază este o gustare inofensivă, popcornul poate să devină una nesănătoasă, comparabilă cu chipsurile, prin excesul de sare, zahăr sau grăsimi. Iar dacă îl asociezi cu băuturi dulci, carbogazoase… ai în faţă un meniu nesănătos, plin de calorii.
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments