Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cat mananca bebe de la 4 luni la 24 de luni

Cat mananca bebe de la 4 luni la 24 de luni

Bebe ar trebui să primească o porţie de legume, de fructe, o porţie de carne etc. Desigur, porţiile lui nu sunt nici cât ale adulţilor, nici cât ale frăţiorului/ surioarei mai mari. Pentru ca alimentaţia sugarului şi, apoi, a copilaşului mărişor să fie corectă  – să nu fie nici îndopat, dar nici hrănit prea puţin-trebuie să ştii cât înseamnă o porţie. Într-un articol publicat în revista MAMI, SPECIAL BEBE se arată cât mănâncă bebe de la 4 luni la 24 de luni la o porţie.

Cât mănâncă bebe de la 4 luni la 24 luni: cât înseamnă o porţie pentru pitic

4 – 8 luni. La această vârstă, bebe ar trebui  să mănânce la masă aproximativ o lingură şi jumătate de piure de fructe sau legume (20 ml) şi o lingură jumătate de cereale.

8 – 12 luni. O masă obişnuită ar trebui să fie alcătuită din 30 de grame de piure de fructe sau de legume, 30 de grame de carne (sau alt aliment bogat în proteine) şi 45 de grame de cereale (sau un sfert de felie de pâine).

12 – 24 luni. Bebe a crescut şi poate servi la masă 60 de grame de fructe sau legume, 30 de grame de carne (sau altă sursă de proteine) şi 50 de grame de cereale (sau jumătate de felie de pâine).

Comments

comments

Lasă un răspuns