Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ce este fimoza?

Ce este fimoza?

Multe dintre problemele puiului tau pot trece neobservate, daca nu le acorzi atentia necesara. Scutecele ascund dificultatile de urinare ale micutului, de aceea este foarte bine ca din cand in cand, sa-l lasi sa urineze liber. Va trebui sa urmaresti cat urineaza, ce culoare are urina si daca jetul este cu presiune normala.

Daca baietelul tau plange mereu cand urineaza, se poate ca acest reflex sa fie dureros. Nu te speria. Nu este grav, dar trebuie intervenit din timp pentru a evita orice complicatie. Nimic nu trebuie sa alunge zambetul de pe fata copilasului tau.

Cum recunosti fimoza?

Nu te speria daca observi la nastere ca micutul tau are organele genitale externe voluminoase. Este un lucru perfect normal. Pediatrul se va asigura ca are testiculele coborate in scrot si ca sunt normale.

Glandul este acoperit in mod normal de un pliu cutanat care se numeste preput. Daca orificiul acestui pliu este stramtorat, apar dificultatile la urinat. Jetul are presiune mica, uneori chiar cu picatura. In acest caz, chirurgul pediatru va rezolva problema, in cateva minute.

Baietii pot avea la nastere un grad de fimoza normala, dar care nu influenteaza simtitor urinarea. Ea dispare pana la varsta de 2-3 anisori, fara nici o urmare. Dar numai medicul e in masura sa-ti spuna daca trebuie sau nu intervenit.

Cu cat problemele se rezolva mai repede, cu atat puiutul tau va fi mai fericit. Chirurgul pediatru va largi orificiul preputial, iar copilul se va simti mult mai bine. Si tu la fel, pentru ca il vezi fericit.

Daca orificiul este foarte stramtorat, urina se elimina cu dificultate si se poate intampla ca micutul sa faca febra, sa fie foarte agitat. Este semn ca germenii din urina s-au inmultit la nivelul preputului si a aparut o infectie locala. Tu va trebui sa iti dai seama ca e momentul sa intre in scena pediatrul.

Daca fimoza este usoara, este posibil sa nu o sesizezi atat timp cat copilasul este mic. El o va simti mult mai tarziu, deoarece fimoza face imposibila decalotarea glandului penian in timpul contactului sexual. Si acest lucru se rezolva chirurgical, fara nici o problema.

Comments

comments

Lasă un răspuns