Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ce prevede legislatia nationala in privinta utilizarii unui scaun auto copii, conform normativelor europene?

Ce prevede legislatia nationala in privinta utilizarii unui scaun auto copii, conform normativelor europene?

Folosirea unui scaun auto copii in masina este obligatorie si prevazuta de legislatia circulatiei rutiere pentru asigurarea sigurantei copiilor atunci cand se afla in masina.
Carucioaredecopii.ro este un  magazin online unde gasesti cele mai frumoase si calitative modele de scaun auto copii la preturi care reprezinta o investitie menita sa genereze beneficii pe termen lung.
Dar ce prevede legislatia din Romania?
Legislatia din Romania prevede ca un copil cu varsta de pana la trei ani trebuie sa stea in masina intr-un scaun special, iar copiii cu varstele pana la 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din fata al autoturismului.
De asemnea, copiii cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani au nevoie de centura de siguranta si inaltator auto. In cazul in care inaltimea copilului nu depaseste 125 cm, atunci scaunul auto trebuie obligatoriu folosit.
Prin urmare, scaunele auto sunt departe de a fi un ceva optional. Aceste produse sunt o masura de siguranta pentru copilul tau, fiind obligatorii, dupa cum este prevazut in noul Cod Rutier.
De aceea, alege cel mai bun scaun pentru cel mic pentru a-l sti in siguranta in timpul plimbarilor cu masina. Un astfel de scaun trebuie ales cu grija, mai ales ca il vei folosi ani buni. Cu multimea de oferte de pe piata, poate fi greu de ales acel scaun care sa corespunda cerintelor tale si care sa fie adaptate confortului copilului tau.
ata care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le iei in calcul atunci cand analizezi oferta si vrei sa cumperi un astfel de scaun pentru bebelusul tau.
E important sa cunosti legislatia
Dupa cum am mentionat mai sus, si in Romania, ca in majoritatea tarilor europene, legea prevede ca fiind obligatorie folosirea scaunelor auto pentru copii in masina. Pana la varsta de 12 ani copilul tau va trebui sa foloseasca un astfel de scaun, asa ca, asigura-te ca scaunul pe care il cumperi suporta o greutate cat mai mare. Sunt scaune care prevad o greutate maxima de pana la 25de kilograme, 36 sau 18 kilograme.
Scaunul trebuie sa se potriveasca masinii tale
Nu toate scaunele pot fi instalate in orice fel de masina, asa ca asigura-te ca sistemul de instalare este unul universal si poate fi cu usurinta folosit in orice automobil.
Invata sa instalezi scaunul in masina
E de preferat sa faci acest lucru imediat dupa ce il cumperi pentru a-ti fi mai usor dupa. Scaunul trebuie sa fie usor si intuitiv de instalat, si cat mai confortabil si sigur pentru copilul tau.
Cumpara un scaun de calitate
E mandatoriu ca firma de la care cumperi scaunul sa fie acreditata, iar acesta sa fi fost supus unor teste riguroase inainte. Legislatia prevede acest lucru, iar modul in care scaunul se instaleaza in masina trebuie sa fie rezistent, pentru a preveni orice soc al copilului in cazul unui impact. In fond, acesta este si scopul folosirii lui.
Pentru cele mai frumoase si sigure scaune pentru copilul tau intra pe site-ul Carucioaredecopii.ro si vezi intreaga oferta. Te asteapta o multime de modele, pentru bebelusi sau copii de cativa ani, fiecare concepute din materiale de calitate si verificate in prealabil.
 
 
Sursa: Agentia Fortin

Comments

comments