Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ce spune zodia despre copilul tău

Ce spune zodia despre copilul tău

Zodia chiar ne influențează personalitatea? Crezi sau nu în horoscop, mai în joacă sau mai în serios, iată ce spun stelele despre copilul tău.

Zodia Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Bebe. Puiul tău a fost cel mai zgomotos dintre toţi cât aţi stat în maternitate? E ceva specific la zodia Berbec. Şi nu vorbim aici de un bebeluş care să stea cuminte, întins pe spate în pătuţul său, întrebându-se dacă să plângă sau nu… Puiul tău va urla din toţi plămânii atunci când vrea ceva. Poate că te vei întreba uneori de ce puiul tău, roşu la faţă ca un rac, e aşa de supărat. Dar nu te îngrijora. Temperamentul său e ceva ce defineşte zodia – rareori va dura mult şi, de cele mai multe ori, se va potoli la fel de repede pe cât de uşor s-a pornit. Mai mult ca sigur va fi foarte activ şi va începe să se târască şi să meargă destul de repede.
Copil mic. Berbecilor le place să izbească lucruri. Dă-i un ciocănel de jucărie sau o tobă şi instantaneu va deveni jucăria sa preferată. Un mic avertisment: vârsta critică (adică doi-trei ani) se va dovedi a fi extrem de solicitantă şi… provocatoare, căci ai de-a face cu zodia cea mai încăpăţânată. Cel puţin nu trebuie să-ţi faci griji că se va deveni „marioneta” celorlaţi copii.

Zodia Taur (21 aprilie – 21 mai)

Bebe. Ai dat naştere celui mai drăgăstos bebeluş din lume! Cu alte cuvinte ai mare noroc, căci micuții din zodia Taur adoră să fie pupați şi îmbrăţişați. Dar să te ferească sfântul să-ncerci a-l îmbrăca cu ceva ce nu-i place, căci va plânge şi va ţipa ca din gură de şarpe! Foarte încăpăţânat, micuţul tău nu tolerează deloc materialele care îl gâdilă sau sunt mai aspre şi-l înţeapă.
Copil mic. Celor din zodia Taur nu le place de nici o culoare să fie zoriţi şi, cu cât îl grăbeşti, cu atât se mişcă mai încet. Pe de altă parte, dau dovadă de o mare capacitate de concentrare a atenţiei. Îi plac foarte tare jucăriile şi jocurile tactile şi va rămâne la fel de înverşunat în ceea ce priveşte hainele pe care le poartă şi pe măsură ce creşte. Şi încă ceva… va deveni unul dintre cei mai buni cunoscători şi critici ai felului în care găteşti. Nu te mira dacă primele sale cuvinte vor fi ceva de genul „Mama! Ou! Prea moale!”

Zodia Gemeni (22 mai – 22 iunie)

Bebe. Atenţia puiului tău se pierde extrem de repede, aşa că fă-ţi depozit de cât mai multe jucării muzicale sau viu colorate. Vrei să-i pui un carusel deasupra patului? Ai grijă să aibă cât mai multe funcţii dacă vrei să fie pe gustul bebeluşului tău din zodia Gemeni. Deşi vei fi tare mândră de cât de repede va trece prin toate stadiile de dezvoltare, la fel de repede se va şi plictisi însă – şi astfel va deveni morocănos foarte uşor. Când se întâmplă asta, joacă-te cu el sau mergeţi la plimbare într-un loc aglomerat şi zâmbetul îi va reveni pe buze.
Copil mic. Misiunea lui e să exploreze şi să înţeleagă lucrurile din jur. Din momentul în care porneşte de-a buşilea, copilul din zodia Gemeni este de neoprit. Acum e în bucătărie umblând printre cratiţi, pentru ca în secunda următoare să ajungă în sufragerie, trăgând de frunzele florilor din ghiveci. Fiind zodia cea mai „talentată“ în comunicare dintre toate semnele, un copil Gemeni va începe să vorbească destul de repede. Şi odată ce s-a pornit… să te ţii! Toţi copiii trec prin faza lui „De ce?”, numai că al tău nu se va opri niciodată.

Zodia Rac (23 iunie – 23 iulie)

Bebe. „Sensibilitate” este cuvântul cheie pentru copilul din zodia Rac. Tocmai de aceea, nu e de mirare dacă puiul tău va fi extrem de ataşat de tine şi chiar îţi copiază stările emoţionale: dacă tu eşti tristă şi el va fi, iar când te simţi bine, şi el va râde tot. Guvernat de Lună, va avea propriile oscilaţii de stări spirituale, aşa încât azi poate fi extrem de liniştit, pentru ca mâine să devină extrem de agitat şi iritabil. Pe măsură ce înveţi să-l „citeşti” (nu e foarte greu), îţi vei da seama exact cum să-l abordezi în aceste zile mai dificile.
Copil mic. Micuții din zodia Rac pot fi destul de lipiţi de părinţi şi, în timp ce unii copii se obişnuiesc rapid cu grădiniţa, al tău e posibil să se prindă de tine, rugându-te cu lacrimi în ochi să nu-l laşi acolo. Şi mâncarea poate fi o problemă. Dacă meniul pe care i-l pregăteşte buni nu seamănă cu cel de acasă, s-ar putea să se arate foarte ezitant. Nu te îngrijora însă… cu convingere şi blândeţe („Uite şi ursuleţului îi place broccoli”) se va adapta în scurtă vreme.

Zodia Leu (24 iulie – 23 august)

Bebe. Nu există personă căreia să-i placă drama şi atenţia mai mult ca unui pitic în zodia Leu, iar puiul tău a scos capul în lume pregătit pentru a deveni „buricul pământului”. Atunci când e bun la ceva… e foarte, foarte bun! Dar într-o zi proastă poate fi extrem de dificil. Ştii expresia aceea „plânge până vomită”? Probabil că a fost inventată de mămica unui Leuţ. Arată-i multă afecţiune, pupă-l şi îmbrăţişează-l şi ai să vezi că orice supărare îi va trece repede.
Copil mic. Este un clişeu să spui că cei din zodia Leu se poartă (şi vor să fie trataţi) ca şi cum ar face parte din familia regală, dar când vine vorba de puiuţii Leu, ei chiar se poartă ca nişte mici regi şi regine. Lider înnăscut, probabil că va alerga în parc, la gropa de nisip, dând instrucţiuni celorlalţi copii, punându-i să sape în nisip în locul lui. Şi asta cât încă este în scutece! Ce e culmea… ceilalţi copii nu se vor supăra: felul său de a fi, cald şi generos, îi va face pe ceilalţi să-l ajute cu plăcere. Leii sunt şi foarte creativi – pe măsură ce creşte va petrece ore în şir desenând sau inventând poveşti.

Zodia Fecioară (24 august – 23 septembrie)

Bebe. Micuţul tău va fi un bebeluş extrem de dulce, capabil să rabde destul de multe. Are nevoie de multă afecţiune şi alint fizic. De asemenea, cei din zodia Fecioarei apreciază în mod deosebit rutina (deşi, în lipsa ei, nu înseamnă că vei avea un copil dificil, cum se întâmplă în cazul altor zodii când vine vorba de rutină). Va avea o toleranţă scăzută faţă de zgomote şi disconfort fizic dar, în loc să ţipe din toţi rărunchii, îţi va da de ştire abordând o figură posomorâtă.
Copil mic. Abilitatea de a face distincţii clare este specifică celor din zodia Fecioarei. Încă de la vârste fragede va ştii clar că, în timp ce o jucărie este frumoasă, alta i se pare complet inacceptabilă. Într-o zi proastă de-a lui, vei avea senzaţia că ai de-a face cu un pitic veşnic nemulţumit. Şi este uimitor cât de repede iese la suprafaţă nevoia de ordine pe care Fecioarele o simt. În timp ce unii copii aleargă prin casă lăsând numai jucării şi dezordine în urma lor, Fecioara ta îşi va aranja până şi cărţile din bibliotecă în funcţie de mărime. E pur şi simplu un talent natural!

Zodia Balanţă (24 septembrie – 23 octombrie)

Bebe. Ai adus pe lume un seducător înnăscut! Deşi angelic în mod autentic, de cele mai multe ori, bebeluşii din zodia Balanţă rareori sunt plângăcioşi. Cu toate acestea, te-ar putea surprinde cu izbucniri teatrale sau accente de încăpăţânare cruntă. Nimic nu linişteşte mai repede o Balanţă decât o gură de aer proaspăt, aşa că ar fi bine să cumperi un cărucior practic şi rezistent, căci îl vei folosi din plin.
Copil mic. Balanţele sunt sensibile faţă de cei din jurul lor, aşa că micuţul tău va fi mult mai dispus de să-şi împărtă jucăriile decât alţi copii. De asemenea, îi va urmări atent pe ceilalţi să vadă ce fac, pentru ca apoi să încerce a se integra în grupul lor. Dacă vrei să-l încurci şi să-l derutezi, întreabă-l ce preferă: să se dea în leagăn sau în balansoar. Zodia Balanţă e faimoasă pentru indecizie. Dar nu-ţi face griji. Asta se întâmplă deoarece încearcă să-şi dea seama cum e mai bine să facă, ceea ce se poate dovedi a-i fi extrem de benefic pe viitor.

Zodia Scorpion (24 octombrie – 22 noiembrie)

Bebe. Scorpionii sunt extrem de puternici din clipa în care se nasc şi părinţii deseori observă cât de viguroşi sunt fizic, comparativ cu alţi bebeluşi. Acest lucru este în perfectă concordanţă cu voinţa lor puternică. Bebeluşii din zodia Scorpioni sunt ştiuţi pentru plânsul lor frecvent, deseori inexplicabil, dar acest lucru încetează din clipa în care învaţă să meargă. Până atunci, ajută dacă stai cât mai mult de vorbă cu el.
Copil mic. „Luptele” prin care încearcă să-şi afirme independenţa copilul din zodia Scorpion sunt ceva la ordinea zilei – vei afla asta destul de repede când, de exemplu, încerci să-l culci la ora stabilită sau refuzi să-i mai dai o bucăţică de pâine. Şi e vai şi amar dacă un alt copil vrea să-i ia jucăria! Tăria sa de caracter are însă şi aspecte pozitive, iar copilul tău te va uimi cu puterea dragostei pe care ţi-o poartă. Ca să nu mai vorbim de abilitatea sa de a simţi imediat când ceva te supără!

Zodia Săgetător (23 noiembrie – 22 decembrie)

Bebe. Un copil din zodia Săgetător este un copil foarte plăcut, care chicoteşte şi gângureşte mereu. Râde uşor şi plânge greu. De asemenea, se spune că dacă vrei să linişteşti un Săgetător, tot ce trebuie să faci este să-l duci într-o cameră cu adulţi care râd şi vorbesc, iar el va adormi ca prin farmec. Merită încercat, nu?
Copil mic. Este „clovnul“ zodiacului şi vei observa încă de la vârste fragede câtă energie investeşte în a distra alţi copii. Dar dacă un alt puşti îl ignoră după ce el tocmai îl întâmpinase cu un zâmbet mare, s-ar putea să-i frângă inima. Zodia Săgetătorul este asociată cu tot ce înseamnă călători, ceea ce înseamnă că e mult mai disponibil şi deschis la o călătorie cu avionul, sau la un drum lung, decât alţi copii.

Zodia Capricorn (23 decembrie – 19 ianuarie)

Bebe. Micuţii din zodia Capricorn iubesc rutina şi ar trebui să-şi formeze rapid un program de masă şi somn. Se simt cel mai confortabil atunci când lucrurile sunt predictibile. Chiar şi atunci când nu ştiu exact la ce să se aştepte, nu sunt genul care să ţipe de fiecare dată când lucrurile ies oarecum din făgaşul normal. Însă deşi plâng greu, sunt la fel de greu de liniştit din clipa în care s-au supărat. Învaţă cum să-i citeşti limbajul corpului şi semnalele pe care le transmite, aşa încât să eviţi astfel de scene.
Copil mic. Se spune despre copiii din zodia Capricorn că au minte coaptă în corpuri fragede. Pot fi extrem de autonomi şi ciudat de înţelepţi. Dacă bunica exagerează cu „prosteala”, vorbind ca un copil mic sau strâmbându-se în tot felul, e foarte posibil să-i tragă o privire care pare a spune „Hai măi buni… să fim serioşi!”. Iar atunci când învaţă să vorbească, vei fi surprinsă de ce lucruri mature e capabil să spună.

Zodia Vărsător (20 ianuarie – 19 februarie)

Bebe. Te poţi aştepta oricând la suprize când vine vorba de zodia Vărsător. Deseori ai să observi că bebeluşul tău face cu totul alte lucruri decât copii prietenilor tăi – de exemplu se târâie pe fund în loc să meargă în patru labe. E ca şi cum s-a născut revoltându-se faţă de tot ce fac ceilalţi, doar pentru a fi diferit de ei. Inventatori, pionieri în tot felul de domenii dar şi personaje faimoase, excentrice – mulţi fac parte din zodia Vărsătorului.
Copil mic. Vărsătorii sunt încăpăţânaţi şi au un stil cu totul propriu de a gândi, încă de mici. Prima lor reacţie este deseori aceea de a spune „NU”, dar dacă le dai timp de gândire, deseori se răzgândesc. Probabil se va juca fericit din momentul în care îşi croieşte jucăriile fix după gustul său, aşa că nu te alarma dacă iepuraşul îşi pierde brusc o ureche şi poartă pantalonii păpuşei Barbie.

Zodia Peşti (20 februarie – 20 martie)

Bebe. Din păcate pentru tine, un copil născut în zodia Peşti îşi va forma cu greu o rutină. Va dori să doarmă fix când îi este somn, să mănânce numai atunci când îi e foame şi, oricât ai încerca să-l convingi să facă altfel, nu vei reuşi. În plus, plânge cu uşurinţă. Dar nu o lua personal.
Copil mic. Dintre toţi copiii, al tău va iubi cel mai tare poveştile cu zâne sau personajele Disney. Să nu te surprindă dacă uneori îl găseşti cu ochii în tavan, absorbit în propriile gânduri, în propria lume. Cei din zodia Peşti deseori îşi inventează parteneri imaginari de joacă şi te va surprinde cu bogata sa imaginaţie. Aşa că, deşi poate fi frustrant să-ţi spună că şi-a muşcat sora (pe care nu o are), gândeşte-te că toată această creativitate îşi va arăta roadele peste ani.
 
FOTO: Guliver / Thinkstock

Comments

comments