Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ce trebuie sa stii despre displazia de sold

Ce trebuie sa stii despre displazia de sold

Doi bebelusi dintr-o mie se nasc cu displazie de sold. Boala poate fi vindecata daca este descoperita la timp si tratata corect. Astfel, copilul tau va putea merge la fel de bine ca toti ceilalti.

Displazia de sold: ce-i de facut?

Copilul nu trebuie infasat
Daca puiul sta legat fedeles, nu inseamna ca va avea picioarele drepte. Ii poti agrava displazia de sold. Lasa-l sa stea cu piciorusele cat mai libere. Vei vedea ca, instinctiv, isi va departa coapsele. De fapt, aceasta este o pozitie care place foarte mult bebelusilor.

Nu pune mai multe scutece
Un singur pampers este suficient. Folosirea mai multor scutece tip pampers deodata poate fi chiar daunatoare. Acestea fixeaza femurul si determina scaderea mobilitatii articulatiei. In plus, apar iritatii ale pielii intre picioruse. Este contraindicat sa-i pui copilului un cearceaf impaturit intre coapse doar pentru a le forta sa stea departate.

Gipsul face mai mult rau decat bine
Este complet eronat ca micutul cu displazie de sold sa fie imobilizat in aparat gipsat, deoarece se produce distrugerea capului femural.

Nu are voie in premergator
Pentru copilasul cu displazie de sold este complet interzisa folosirea premergatorului, deoarece acesta poate agrava situatia.

Daca micutul tau are suspiciune sau confirmare de displazie de sold, va trebui sa mergi lunar la control. Ortopedul pediatru va recomanda efectuarea radiografiilor de control, in care va putea observa ameliorarile. In 99% dintre cazuri, displazia de sold se vindeca.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns