Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ce-i trebuie unei femei să fie pe deplin fericită?

Ce-i trebuie unei femei să fie pe deplin fericită?

În evoluția fiecărui cuplu apare un moment în care cei doi decid să se mute împreună și apoi după un timp să se căsătorească. Cea care își asumă riscul cel mai mare este femeia și face acest lucru încă din clipa în care începe conviețuirea.
Pentru femeie nunta este cel mai important eveniment din viața sa, este chiar mai important decât relația în sine. Fiecare femeie își dorește ca nunta ei să fie perfectă și de aceea organizează totul în cele mai mici detalii, din timp. Pregătirile de nuntă implică și lista de oaspeți, respectiv trimiterea invitațiilor. Familia și prietenii vor fi încântați să descopere o invitație deosebită pentru nuntă pentru a lua parte la momentele de fericire din această zi specială.
Ce calități la o femeie îi fac pe bărbați să cadă în genunchi cu un inel? Unii ar spune că este o decizie spontană, alții că ar fi dorința de a trăi împreună până la sfârșitul vieții.
Bărbații se căsătoresc pentru că:

  • Văd nunta ca pe un moment romantic.
  • Își doresc stabilitate și un loc unde să se simtă ca acasă.
  • Își doresc să-și petreacă tot timpul alături de acea persoană de care s-au îndrăgostit și care va fi mama copiilor lui.
  • Au găsit femeia visurilor lor care este frumoasă, încrezătoare, spune clar ce dorește, are o personalitate incitantă, este o persoană fericită care își urmărește propriile scopuri în viață, are prieteni, are propriile opinii și interese, este loială și de încredere, este afectuoasă și pasională.

Femeile își doresc o familie, dar și carieră. Întrebarea este cum reușesc să le împace, mai ales atunci când jobul este greu, iar în familie apar și copii. Un lucru este sigur, femeia încearcă să facă totul cât mai bine și de multe ori chiar reușește să ducă lucrurile la bun sfârșit. Deși oboseala se acumulează și poate produce frustrare sau chiar uneori adevărate stări de depresie, femeia găsește soluții pentru a ajunge la un echilibru. Pentru a reuși, ordinea este cuvântul de bază al vieții ei și ține cont și de respectarea unor reguli pe care poate când era mai tânără nu le iubea.
Femeia care are o carieră ajunge să pună viața profesională pe primul loc și fără să-și dea seama, viața personală se diminuează. Acest lucru se face prin reducerea timpului alocat propriei persoane, pentru copii, cuplu, rude și prieteni. La un moment dat apare necesitatea menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală.
Ordinea devine o necesitate pentru a ajunge la un echilibru. Ordinea este cea care oferă un sentiment incredibil de putere și libertate. Spontaneitatea este un atu al oamenilor, iar ordinea este acea stare de sănătate. Pentru femei lucrurile devin mai ușoare atunci când integrează ordinea în comportamentul zilnic și în toate treburile pe care le au de îndeplinit zi de zi.

Cum reușesc femeile să facă față la toate lucrurile pe care le au de rezolvat?


În primul rând, se trezesc puțin mai devreme dimineața. Chiar și jumătate de oră contează. În acest timp pot bea cafeaua în liniște și pot sta singure pentru a se gândi la ce au de făcut. O cafea băută în liniște dimineața, cu mintea odihnită, este o mare plăcere pentru femei, pentru a începe ziua bine, cu un plus de energie.
Zi de zi, femeile se gândesc la rutina unei zile. Pentru a se simți bine, ele au nevoie din când în când să iasă din această rutină sau să acorde o prioritate lucrurilor cu adevărat importante. Femeile trebuie să fie foarte eficiente în ceea ce fac și aceasta înseamnă responsabilitate, flexibilitate, seriozitate. Ele trebuie să fie eficiente și acasă și la serviciu, față de propriul timp și față de viața lor.
Viața nu este ușoară pentru femei, dar, dacă problemele sunt analizate cu atenție și privite într-un mod relaxat, în care par rezolvabile, situația se schimbă în bine. Concluzia este că rezolvarea problemelor se datorează fiecărei femei, modului cum ea decide să acționeze, cu propriile capacități și cu propria minte.
În orice familie trebuie să existe egalitate între soț și soție. Contează mult să se treacă de la rolul tradițional la cel de egalitate. Acum partenerii sunt comparabili și nu complementari (ca pe vremuri când femeia stătea acasă și avea grijă de copii, iar bărbatul muncea). Responsabilitatea în privința copiilor este comună ambilor soți și nu este destinată doar sexului feminin. Femeile își doresc ca bărbatul să se ocupe și el de creșterea copiilor, pentru că în ziua de azi copiii sunt responsabilitatea cuplului și nu doar a mamei.

Comments

comments