Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ceaiul din flori de tei. Un aliat de sezon al sanatatii tale

Ceaiul din flori de tei. Un aliat de sezon al sanatatii tale

6 motive pentru care nu trebuie să uiți de ceaiul din flori de tei

Stimulează transpirația Ceaiul din flori de tei acționează asupra sistemului central nervos care controlează reglarea căldurii, activând glandele sudoripare (stimulează transpirația) și sistemul nervos central.
Util în răceala asociată cu febră. În această situație acționează mai ales preventiv, deci este indicat dacă ai ajuns acasă udă la picioare sau înghețată!
Tuse iritativă, dar și productivă  Florile de tei conțin substante emoliente (mucilagii), care reduc senzația de iritare a căilor respiratorii și calmează tusea iritativă. Tot acestea ajută la eliminarea secrețiilor care se acumulează pe căile respiratorii, fiind astfel de ajutor și în tusea productivă.
Combate stările de anxietate și tulburările de somn (poți încerca inclusiv baia la picioare cu flori și frunze de tei care are un efect calmant). Fiind calmant și sedativ, ceaiul din flori de tei combate stresul, unul din factorii care determină slăbirea sistemului imunitar. De aceea, ceaiul de tei este considerat un aliat al sistemului imunitar.
Susține sistemul cardiovascular și este de ajutor în cazul problemelor cardiace cauzate de stres.
Compresele cu ceai din flori de tei se numără printre cele mai populare tratamente naturiste pentru un ten proaspăt, fiind indicate atât pentru revigorarea tenului obosit și tern, cât și pentru estomparea cearcănelor.
 
Foto: Guliver/ Thinkstock
 
 

Comments

comments