Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Chiar si 3 minute de plimbare sunt benefice pentru sanatatea copiilor (Studiu)

Chiar si 3 minute de plimbare sunt benefice pentru sanatatea copiilor (Studiu)

Un studiu recent, publicat online în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, sugerează că întreruperea perioadelor mai lungi de zi în care sunt nevoiți să nu facă mișcare și alternarea acestora cu plimbări care presupun depuneri de efort cu intensitate moderată sunt benefice pentru copii.

Cercetătorii au examinat 28 de copii sănătoși (de 7 și 11 ani) care aveau o greutate normală și au constatat că merg, în medie, trei minute pe jos la fiecare jumătate de oră pentru o perioadă totală în care ar trebui să stea de trei ore. Acest lucru înseamnă niveluri ale zahărului și insulinei din sânge mai scăzute decât în cazul copiilor care au fost sedentari de-a lungul celor trei ore.

„Se știe că 30 de minute (sau mai mult) de exerciții zilnice de intensitate moderată sunt benefice pentru sănătatea și metabolismul copiilor, dar și micile schimbări de comportament precum pauzele de mers pe jos pot fi, de asemenea, folositoare”, a declarat autorul studiului într-un un comunicat de presă, citat de site-ul Parents.com.
Cercetătorii au mai adăugat că activitatea suplimentară nu pare să crească apetitul copiilor.

Este vorba, desigur, de un studiu foarte mic și pentru a obține mai multe rezultate relevante este nevoie de cercetări suplimentare, realizate pe un eșantion mai mare. Acesta reprezintă însă o veste încurajatoare deoarece există anumite perioade când perioada dedicată de copii mișcării poate fi pusă în pericol și, mai mult, oferă o soluție simplă pe care copiii o pot aplica atât la școală, cât și atunci când își fac temele.
Sursă: Parents.com
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments