Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Circumcizia – pro si contra

Circumcizia – pro si contra

Circumcizia reprezinta amputarea chirurgicala a tesutului si a mucoasei care in mod normal acopera glandul (capul) penisului. Acest tesut in doua straturi este cunoscut sub denumirea de preput. In SUA, 60% dintre baietii nou-nascuti sunt circumcisi. Motivele sunt impartite. In timp ce unii parinti aleg aceasta metoda pe baza unor motive religioase, altii cred ca circumcizia este mai sanatoasa pentru copil.

Baiatul meu trebuie sa fie circumcis?

Operatia de circumcizie este o decizie pe care trebuie sa o iei conform propriilor convingeri si numai dupa ce ai discutat cu un medic. Discuta si cu partenerul, familia, preietenii si, daca esti o persoana religioasa, cu un preot si vezi daca trebuie sa apelezi la circumcizie.

Argumente pro

Circumcizia permite pastrarea unei igiene mai bune la nivelul penisului. Un studiu realizat in 1989 de catre Asociatia Americana de Pediatrie a aratat ca baietii necircumcisi sunt mai predispusi sa dezvolte anumite boli cum ar fi infectia urinara. Un alt argument in favoarea circumciziei tine de faptul ca baiatul care nu a fost circumcis s-ar putea simti diferit faca prietenii sau tatal lui care a suferit aceasta operatie.

Unii parinti considera ca aceasta procedura este o forma de mutilare care este foarte dureroasa pentru bebelus, atat fizic cat si emotional. Credinta ca nou-nascutii nu simt durerea nu este adevarata. Conform studiilor, nou-nascutii sunt sensibili la durere ca adultii, sau chiar mai sensibili.

Majoritatea circumciziilor se fac fara anestezie, pentru ca utilizarea acestora la copii este riscanta. Uneori se face o injectie locala, dar acesta nu este suficienta pentru a elimina durerea. Majoritatea copiilor dau semne clare de durere in timpul procedurii si in urmatoarele 10 zile. Studii recente au demonstrat ca memoria durerii persista chiar mai mult decat amintirea procedurii.

Cand trebuie facuta circumcizia?

Cu cat este facuta mai devreme, cu atat este mai bine, deoarece va fi mai putin traumatizanta pentru copil. Daca fiul vostru va fi circumcis, asigurati-va ca procedura va fi efectuata de un chirurg experimentat. Unii considera circumcizia „o operatie minora” si este efectuata de rezidenti fara experienta. Acest lucru conduce la o rata inalta de erori si complicatii.

Care sunt riscurile circumciziei?

Circumcizia este o operatie si, ca orice interventie chirurgicala, are riscuri. Acestea includ:

  • Sangerari excesive
  • Accidentarea glandului
  • Infectarea (din cauza expunerii inciziei la materiile fecale si urina din scutece
  • Complicatii din cauza anesteziei
  • Erori chirugicale, inclusiv posibilitatea amputarii de prea mult tesut
  • In cazuri rare, complicatiile sunt mortale.

Comments

comments

Lasă un răspuns