Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > City-break cu mașina. Cât de departe poți ajunge din România într-o zi

City-break cu mașina. Cât de departe poți ajunge din România într-o zi

Ne-am obișnuit ca city-break-urile în străinătate să înceapă și să se termine cu avionul. Dar, pentru cei care transpiră la fiecare decolare și aterizare sau pentru cei care pur și simplu caută o experiență nouă, mai există o variantă. Unele destinații de top din ofertele agențiilor de turism pot fi accesat și prin tradiționalul transport pe patru roți.
Regula de aur este să nu depășești 9 ore de condus continuu. O regulă pe care nu e recomandabil și nici legal să o încalci. De aceea, e posibil să apară nevoia unei nopți de cazare intermediare pe traseu, în funcție de stilul de condus și evenimentele din trafic. Dar dacă plănuiești totul ca la carte și mai ții și un card de cumpărături la îndemână, sigur te alegi cu o vacanță pe cinste. În care vei fi văzut deja o mulțime de lucruri înainte să ajungi la destinație.

  1. Viena

Prin marile orașe din vestul țării, se spune că ești mai aproape de Viena decât de București. Și se spune bine. Din Arad, de exemplu, faci vreo 5-6 ore. Și asta pentru că la vest de Nădlac te așteaptă ținutul autostrăzilor. Cum ajungi în Arad, e o altă poveste. Dar o noapte petrecută în frumosul oraș bănățean nu e nici ea de evitat. E ca o repetiție pentru marea capitală a Austriei și a fostului imperiu care stăpânea odinioară centrul Europei.

  1. Istanbul

Orientul, fie el și Apropiat, tot ni se pare greu de atins. Dar realitatea este că porțile Orientului ți se deschid la 8-9 ore de România. Călătoria auto spre Istanbul poate să înceapă și din București, și din Constanța. Distanțele sunt oarecum similare. Dar drumul pe litoralul românesc și apoi cel bulgăresc este mai spectaculos, mai ales pe timp de vară. Poți chiar să faci o pauză pe drum, preț de o baie în mare. Sunt multe preconcepții legate de șoselele spre est. Dar adevărul este că, dacă șofezi prudent, problema apare abia la destinație, când va trebui să parchezi. Cel mai bine alegi un hotel cu parcare proprie, ca să stai liniștit.

  1. Cracovia

Uită tot ce știai despre Polonia: că e gri, că-i ca la noi, că e departe. Istoria bogată a acestei țări a lăsat în urmă câteva bijuterii arhitectonice și culturale, printre care trebuie amintită Cracovia. Este al doilea oraș al țării și fiecare străduță și clădire impozantă îți amintește de moștenirea imperială a orașului. Totul la doar 7 ore de România, mai precis de un oraș pe care și noi ar trebui să-l cinstim mai mult: Oradea.

  1. Praga

Sau, dacă tot ai ajuns în Oradea, ai putea să îndrepți busola mai către vest, pentru o altă bijuterie din inima Europei. Praga sau „Orașul celor 100 de clopotnițe” te așteaptă cu al său farmec inconfundabil și, spun ei, cu cea mai bună bere din lume. Pe care o vei savura din plin după drumul de 8-9 ore, 3 granițe și 855 de km. Partea bună e că pe majoritatea îi parcurgi pe autostradă. Iar pe drum te întâmpină alte două popasuri capitale: Budapesta și Bratislava.
E adevărat că un city-break ar trebui să fie ceva scurt, intens și relaxant. Dar dacă ești un împătimit al cailor putere, poți să-l transformi în ceva mult mai frumos de atât: o experiență care rămâne cu tine toată viața. Ai nevoie doar de o mașină cu service-ul făcut, un GPS și un card precum CardAvantaj. Ca să pornești la drum pregătit pentru orice aventură.
 
 
Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Credit Europe Bank

Comments

comments