Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > City break la Viena alături de copii, itinerariu pentru o vacanță a descoperirilor

City break la Viena alături de copii, itinerariu pentru o vacanță a descoperirilor

Te întrebi de ce sa alegi să mergi cu familia într-un city break la Viena? Europa e una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță pentru familiile cu copii, pentru că biletele de avion spre cele mai populare orașe sunt destul de accesibile ca preț, în așa fel încât să nu afecteze bugetul de vacanță al familiei. Nici zborurile spre cele mai frumoase orașe din Europa nu sunt foarte lungi, iar odată ajunși la destinație aveți numeroase activități în familie pe care le puteți face împreună. Cu siguranță, experiența care vine cu explorări și noi descoperiri o să vă apropie și mai mult.
Cu cât copilul sau copiii tăi sunt mai mari ca vârstă, cu atât Europa e un prilej nu doar de distracție, ci și un loc unde pot începe itinerariul micilor sau marilor descoperiri. Dacă alegi să mergeți la Londra puteți intra, gratuit, în unele dintre cele mai importante muzee din lume, dacă vreți să studiați clădirile antice și istoria fascinantă a capitalei Italiei puteți oricând zbura spre Roma. De cealaltă parte, ați putea ajunge într-un weekend prelungit la Barcelona, orașul suprarealist cunoscut pentru explozia de culori sau ați putea descoperi într-un city break eleganța Vienei și potențialul cultural al muzeelor vieneze.
Viena, unul dintre cele mai primitoare orașe din Europa

Foto: Brian Kinney / Shutterstock.com
În mod sigur, atunci când pleci în vacanță alături de copil, fie că acesta are câteva luni, 2 ani sau 12 ani, vrei să alegi o destinație city break care să fie sigură și un oraș în care să ai la dispoziție toate facilitățile pentru o vacanță în familie. Viena e un oraș foarte liniștit și sigur, dar și una dintre capitalele pregătite întotdeauna pentru a-i primi cu brațele deschise pe cei mici. E suficient să ajungi în Viena în perioada sărbătorilor de Crăciun ca să îți dai seama că vienezii au locuri special amenajate pentru copii în mijlocul Piețelor de Crăciun, că cei mici pot merge la patinoar, de multe ori gratuit, și că se organizează spectacole pentru ei, cu aceeași seriozitate pe care o vezi la concertele dedicate adulților. Nici vara, când Viena e plină de festivaluri aproape în fiecare weekend, și parcurile sunt pline de standuri, muzică sau spectacole de improvizație, copiii nu sunt neglijați nicio clipă.
Transport și cazare când alegi un city break la Viena
Dacă alegi un city break la Viena alături de copii, poți călători în orice perioadă a anului, pentru că în fiecare lună ai ceva de făcut, fie că e iarnă, vară sau primăvară. Imaginează-ți doar cum arată parcurile din Viena toamna și cât de mult le-ar plăcea celor mici! Biletele de avion spre Viena sunt destul de accesibile ca preț, iar dacă vrei să prinzi câteva oferte bune de zboruri, e bine să îți rezervi biletele de avion cu două luni înainte. Fii pe fază, Tarom scoate de două ori pe an oferte sub 100 euro dus-întors cu plecare din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara sau București. Așa că îți poți lua un bagaj de cală fără să plătești un tarif suplimentar, așa cum se întâmplă la cursele low-cost.
Dacă zbori spre Viena sau oricare altă destinație, ar fi bine să te interesezi din timp dacă hotelul pe care îl alegi are servicii incluse sau special adresate copiilor. Uneori e destul de dificil să călătorești cu copii mai ales dacă aceștia sunt pretențioși la mâncare. E bine să arunci o privire peste meniu și micul dejun, doar ca să știi cu ce te vei confrunta odată ajunsă la destinație. La fel de bine, ați putea închiria un apartament, dacă prețurile vi se par accesibile. Cazarea găsită în Viena pe cont propriu poate fi destul de scumpă, mai ales dacă vrei să rămâi în zona centrală a orașului. Dacă nu te deranjează să folosești mijloacele de transport în comun care circulă cu precizie japoneză sau nemțească, poți să stai și într-un loc aflat mai înspre suburbii, dar foarte aproape de un mijloc de transport direct spre centru. Cum vremurile hostel-urilor au apus, atunci când călătorești cu copii, cazarea ieftină cu alții în cameră nu mai e o opțiune. Așa că e foarte important să te gândești la confortul lor. E bine de știu însă că anumite hosteluri au camere speciale pentru familii. Așa că dacă nu sunteți foarte pretențioși, puteți sta la hostel.
Obiective și activități pentru copii la Viena

Foto: Shutterstock.com
Dacă ai un copil cu înclinație spre muzică, arhitectură sau pictură, Viena e unul dintre puținele orașe din Europa unde poți să faci un tur complet alături de copii în lumea artelor. Și nici nu trebuie să mergi la muzeele clasice dedicate adulților care pentru copiii ceva mai mici ca vârstă s-ar putea să nu fie tocmai atrăgătoare. E suficient să te oprești la Casa muzicii sau Haus de Musik, un muzeu interactiv unde copilul tău poate explora lumea sunetelor și a muzicii. Nu știi niciodată, poate când o să fie mare o să vrea să fie dirijor. Dar cum poate ști că această meserie există dacă nu îi deschizi, din copilărie, orizonturile spre un viitor cât mai generos și plin de oportunități?
Dacă o să vizitați Opera de Stat din Viena, puteți merge la un mini-spectacol de operă dedicat copiilor, care ține în jur de 50 de minute. Chiar dacă vara ți se pare cea mai potrivită perioadă pentru o minivacanță în familie la Viena, e bine să știi că multe instituții de stat sunt închise în luna august. Așa că programează-ți escapada și în funcție de acest aspect organizatoric!
Când vine vorba despre muzeele din Viena, Cartierul Muzeelor e una dintre cele mai important opriri pentru turiștii interesați de artă atunci când ajung într-un sejur city break la Viena. La fel de bine, poate fi o oprire obligatorie și dacă pleci în vacanță alături de copil, pentru că în Cartierul Muzeelor veți găsi și un muzeu dedicat special copiilor, care se numește Zoom.
La Belvedere, teritoriul palatelor baroce și al grădinilor imperiale, copiii au, din nou, un program special. Poate că nu o să fie interesați de picturile lui Klimt, deși dacă sunt ceva mai mari ca vârstă s-ar putea să fie de-a dreptul fascinați. Dar dacă aceștia sunt mai mici ca vârstă, în timp ce tu vizitezi expozițiile de care ești interesată, la Belvedere poți înscrie copiii mai mici de vârstă într-un tur de detectivistică în căutarea celor mai celebri pictori. Mai ai vreun dubiu că cei mici au drepturi egale cu adulții în Viena?
Poate că îți place să vizitezi alături de copii grădinile zoologice în orașele pe care le descoperiți împreună sau poate ești împotriva animalelor ținute în captivitate. În cazul în care nu ai probleme de etică când vine vorba de situația în care sunt ținute animalele în grădini zoologice, e bine să știi că în Viena puteți vizita una dintre cele mai vechi grădini zoologice din lume. O altă opțiune ar fi să mergeți la picnic într-unul dintre parcurile orașului. Atmosfera e una cu totul relaxată, și nu o să vezi niciun comportament pe care l-ai putea considera nepotrivit pentru cei mici.
Restaurante pentru copii și excursii prin oraș

Foto: malvat/Shutterstock.com
Toți părinții știu că uneori e dificil să zbori alături de copii sau să petreci câteva zile într-o țară ale cărei preparate culinare sunt total diferite de cele cu care au fost obișnuiți sau destul de diferite încât copiii să facă mofturi atunci când vine vorba de prânz sau cină. Te sfătuiesc să mănânci la restaurante care au un meniu special pentru copii și sunt pregătite cu meniuuri speciale. Pe website-ul oficial al Vienei găsești un articol cu recomandări avizate. Poți accesa articolul aici. Multe dintre restaurantele recomandate ca Yamm, Kolaris Praterfree, Mingus, Bunkerei sau Hollerei se află în centrul istoric al orașului sau în apropierea celor mai importante obiective turistice din Viena. Așa că poți ajunge ușor din punctul în care te afli la unul dintre restaurantele recomandate. La fel de bine, poți verifica și lista cu hoteluri special recomandate pentru familiile cu copii, aici.
Chiar dacă ție nu ți se mai pare la fel de fascinant, copiii adoră să se plimbe prin oraș cu un autobuz supraetajat. Iar dacă pot sta la etaj, cu atât mai bine. Dacă zbori spre Viena cândva de la începutul primăverii și până toamna târziu, vremea e potrivită pentru plimbări prin oraș, așa că poți să opta pentru un tur al orașului cu autobuzul, pentru o plimbare cu trăsura prin centrul istoric al orașului sau o croazieră pe Dunăre. Dacă aveți noroc, s-ar putea să ajungeți în camera de control.
Ai o mie de motive să călătorești mai mult în anul care urmează, trebuie doar să îți alegi bilete de avion spre destinația care te atrage cel mai mult. Pe tine, sau pe membrii încă fără drept de vot al familiei. La o adică, ai putea să îi lași pe copii să aleagă, mai ales dacă sunt deja la vârsta când au adunat mii de informații, după ce ți-au pus, preț de câțiva ani, sute de întrebări despre lume. Cu siguranță, e bine să le ții vie curiozitatea și să călătoriți cât mai mult. Ce-ar fi să începi cu un city break la Viena?

Comments

comments