Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Colaje din reviste și ziare vechi

Colaje din reviste și ziare vechi

Arată-i copilului tău că poate să creeze și altfel decât colorând sau pictând – învață-l să realizeze colaje din reviste și ziare vechi!

Aparent simplu, colajul este o tehnică ce implică folosirea mai multor abilități: copilul alege imaginile și paginile care-i plac, desenează contururi, decupează, potrivește fragmentele și le lipește. Nu în ultimul rând, este un excelent exercițiu de antrenare a răbdării și concentrării.
Încurajează-l să folosească orice i se pare interesant: fragmente de text, imagini din text, titluri mai, litere colarate, rebusuri. Regula e simplă: orice își poate găsi locul în proiectul lui. În acest fel, poate realiza orice: animale, case, peisaje, roboței, flori etc.

Cum realizezi colaje din reviste și ziare vechi

Lasă-l să-și aleagă singur subiectul, ajută-l la conturarea acestuia – deoarece trebuie să fie desenat clar și mare, pentru a fi ușor de decupat, și asistă-l la etapele următoare.
Pentru început am ales paginile pe care dorim să lucrăm. Apoi, am conturat personajul: corpul peștelui, un ochi, gură, aripioară. Am decupat aceste elemente și le-am așezat pe o coală de carton. În final, le-am lipit.
Colaje din reviste și ziare vechi #2
După ce am realizat peștișorul, am prins curaj și am mai lucrat o pisică, un fluturaș colorat și un soare. Cum ți se pare colajul?
Colaje din reviste și ziare vechi #1
Foto și producție: Adina Gruia

Comments

comments