Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Comunicarea în cuplu: tu vorbești, el tace

Comunicarea în cuplu: tu vorbești, el tace

Ce faci când te deranjează ceva în relația de cuplu? Încerci să vorbești cu partenerul, dar acesta mai mereu evită discuțiile. Și-atunci… ce e de făcut pentru a reuși să comunici cu el? Cinci strategii care ajută comunicarea în cuplu.

Faptul că cei mai mulți dintre bărbați vorbesc puțin nu e un defect al lor, cum credem noi, femeile, ci o caracteristică, așa că nu e cazul să ne străduim să reparăm, ci mai degrabă să învățăm cum să comunicăm cu ei.
Dacă vrei ca soțul tău să-și dezvăluie sentimentele, nu-l mai întreba ce simte. În schimb, fii atentă la cum se comportă și ce îl interesează. Dacă, fără să-i ceri, îți aduce dimineața cafeaua la pat, acțiunea lui se traduce în cuvinte „Te iubesc”.

Îl poți ajuta să-și dezvolte latura verbală având grijă ca discuțiile voastre să nu semene cu un interogatoriu: „De ce spui asta”, „de ce ai făcut așa”, „cu cine te-ai văzut?” Cu o asemenea atitudine, îl determini să se retragă și mai mult în cochilia lui.
Când vrei să discuți un lucru important cu el, în loc să-i spui: „Hai să stăm și să discutăm”, sugerează-i să ieșiți la o plimbare sau într-un loc care-i place.  Bărbații sunt mai relaxați când fac ceva fizic. Nu începe discuția până când nu vezi că e relaxat.
Nu-l judeca. Nu-i spune „Cum ai putut face asta?” sau „e o prostie ce ai făcut”. Nu uita: tu vrei ca el să știe că îl înțelegi, nu să te considere criticul lui numărul unu.
Învață să-l asculți cu răbdare, arată-i că ești interesată de ce-ți spune și nu-l întrerupe. Un bărbat care se simte înțeles și ascultat se va deschide din ce în ce mai mult.

Știai că:

  • 73% dintre femei consideră că toate problemele din cuplu pot fi reglate prin comunicare, în timp ce doar 25% dintre bprbați cred același lucru?
  • 65% dintre bărbați recunosc că se indispun instantaneu când partenerele lor le pun întrebări despre ceea ce simt.

Foto: 123RF, Sursă: Sănătatea de Azi
 
 

Comments

comments