Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum combați constipația și indigestia din timpul sarcinii prin metode naturiste

Cum combați constipația și indigestia din timpul sarcinii prin metode naturiste

Constipația
Cele mai cunoscute alimente împotriva constipației sunt morcovul (consumat crud), lămâia, mierea, sucul de prune, merele și smochinele uscate.
De asemenea, încearcă să bei apă pe stomacul gol, deoarece stimulează tranzitul intestinal.
Înainte de micul dejun, bea un pahar cu apă caldă, în care ai amestecat sucul de la o jumătate de lămâie. Dacă ți se pare prea acru, îndulcește băutura cu miere.
Dacă această metodă nu funcționează în lupta cu constipația, încearcă una din următoarele variante: suc de prune (la temperatura camerei) sau prune uscate; papaya, două mere decojite sau 2-8 smochine uscate (lasă-le peste noapte la înmuiat într-un pahar cu apă; dimineața bea întâi apa și apoi mănâncă smochinele)

Indigestia
Te ia mereu pe nepregătite, așa că este bine să ai gata preparat acasă următorul remediu: decojește un grepfrut și împrăștie cojile pe un prosop (lasă-le la uscat până a doua zi). Pune-le la păstrat într-un borcan de sticlă și la primele simptome de indigestie (dureri stomacale, greață) mănâncă o jumătate de linguriță cu coajă rasă.

Un alt remediu este sucul de cartof crud (neutralizează acidul din stomac): dă un cartof pe răzătoare și apoi trece-l prin sită. Diluează o lingură de suc de cartof într-o jumătate de pahar cu apă și bea încet.
Sursă: revista MAMI, septembrie 2012, Foto: www.pixabay.com

Comments

comments