Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Controlul medical de acasa

Controlul medical de acasa

In plus, pe holurile clinicilor pediatrice sunt mai mereu copilasi bolnavi care-si asteapta randul, ceea ce inseamna ca riscul de contaminare cu diverse virusuri este destul de mare. Un pediatru care se respecta ar trebui sa fie disponibil si pentru vizite la domiciliu, mai ales in cazul pacientilor nou-nascuti sau de varsta foarte mica.

  • Greseli din prima luna cu bebelus

E dreptul copilului!

Principalul motiv care te va determina sa alegi un medic pediatru pentru copilul tau este disponibilitatea de a face vizite la domiciliu. In programul sau obligatoriu intra si munca de teren, iar retetele prescrise sunt decontate de stat. In plus, iti poate administra vaccinurile obligatorii acasa, fara sa mai mergeti la cabinet si sa asteptati la coada. In cazul in care vreo afectiune a bebelusului sau varsta mica a acestuia fac imposibila deplasarea la doctor, esti cu atat mai indreptatita sa il soliciti la domiciliu.

Cum se desfasoara controlul medical?

Cand bebe este sanatos – daca faceti doar un consult pediatric de rutina, fiecare consultatie trebuie sa urmareasca graficul dezvoltarii bebelusului. Medicul il masoara (lungime, torace, perimetru cranian) si il cantareste. Apoi il asculta cu stetoscopul, ii palpeaza ganglionii, verifica temperatura, ombilicul si organele genitale, mai ales daca este baietel. Urechile sunt si ele verificate cu atentie pentru a detecta prezenta eventualelor fluide in interior. Sunt testate auzul, vazul si, cand copilul are deja 4-5 luni, pediatrul va dori sa stie cat de bine interactioneaza cu cei din jur. In cazul in care se apropie de varsta diversificarii, medicul iti va oferi si cateva sfaturi privind alimentatia celui mic.

  • Bau-bau cu stetoscop

Cand bebe este bolnav – in afara verificarilor mentionate deja, pediatrul trebuie sa faca o anamneza a micutului. El va adresa cateva intrebari importante, despre cum se manifesta boala, cand au aparut primele simptome, ce mananca si cum doarme copilul.

Roaga medicul sa verifice piciorusele si soldurile bebelusului. Uneori, luxatia congenitala de sold nu este depistata imediat dupa nastere.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns