Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Copilasul tau s-a indragostit?

Copilasul tau s-a indragostit?

 Este important de înţeles că îndrăgostirea de la această vârstă are caracter non-sexual şi ea corespunde mai degrabă unor nevoi afective şi sociale, dar şi unor nevoi de cunoaştere, fapt ce poate duce la unele comportamente ce pot fi interpretate ca sexuale.

Vizionează: Micul Casanova: un sărut de neuitat

Băieţeii şi fetiţele de această vârstă pot avea curiozitatea de a explora împreună părţile intime ale corpului, nu pentru că ar fi interesaţi de sex, ci pentru că au nevoie să cunoască unele lucruri la care nu au un acces direct.

Ce poţi face atunci când copilaşul tău s-a îndrăgostit

În primul rând, încurajează-l să îţi povestească despre prietenul sau prietena lui şi tratează cu seriozitate acest subiect. Nu îi va plăcea să fie luat în râs, iar această situaţie i-ar putea crea temerea că aceste chestiuni nu pot fi discutate.

În al doilea rând, decât să îi dai sfaturi despre ce şi cum să facă, întreabă-l mai degrabă ce şi-ar dori el sau ea şi doar modelează comportamentele ce par nelalocul lor.

În felul acesta va căpăta încredere în tine, dar şi în forţele proprii. Nu în ultimul rând, transformă această experienţă într-o lecţie de învăţare a dărniciei, a afecţiunii şi tandreţii. Este nevoie de dragoste pentru a putea fi bun şi generos.

Citeşte şi Cadouri de Valentine’s Day pe care le poţi realiza împreună cu copilul tău

Comments

comments

Lasă un răspuns