Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Copilului meu îi miros picioarele puternic!

Copilului meu îi miros picioarele puternic!

Ai observat că îi miros picioarele puternic? Află că nu este un lucru neobișnuit! Copiii sunt activi, aleargă mult, se joacă intens și, prin urmare, transpiră pe tot corpul, inclusiv la picioare.

Din moment ce picioarele sunt frecvent băgate în pantofi și șosete, ele nu pot să „respire”, prin urmare transpiră abundent și capătă un miros urât, explică David Geller, pediatru, într-un material publicat pe BayCenter.com.

Dacă ai constatat că îi miros picioarele puternic sau pentru a preveni această problemă, după ce a încheiat jocul și a intrat în casă, spune-i copilului să se descalțe și să-și scoată șosetele. Dacă este cald, lasă-l să umble în picioarele goale, pentru ca acestea să poată „respira”. Dacă nu, dă-i șosete curate, uscate. Desigur, picioarele trebuie spălate zilnic pentru a îndepărta mizeria, transpirația și chiar ceea ce numim  pielea moartă.

Nu doar igiena picioarelor este importantă! Trebuie să acorzi o atenție constantă pantofilor pe care îi încalță copilul, care pot fi impregnați cu  miros neplăcut și pot constitui un mediu prielnic pentru dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor.

În cazul în care încălțămintea nu este din piele (și dacă fabricația permite) poți să folosești mașima de spălat. Pune pantofii în mașina de spălat cu un pic de detergent de rufe sau de bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul neplăcut. Îndepărtează mirosurile persistente presărând puțină pulbere de picior sau talc în pantofii copilului.
Adaptare după un articol publicat pe www.babycenter.com, Foto: www.pixabay.com

Comments

comments