Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Costurile pe care trebuie să le suporte un părinte care își vrea copilul fotbalist de performanță

Costurile pe care trebuie să le suporte un părinte care își vrea copilul fotbalist de performanță

Sportul de performanţă presupune o doză incredibilă de muncă din partea sportivilor şi de cele mai multe ori, investiţii financiare serioase din partea părinţilor. Atunci când vine vorba despre fotbal lucrurile nu sunt cu nimic diferite. Un părinte care îşi doreşte să îşi vadă copilul fotbalist de performanţă trebuie să se pregătească să îl susţină atât moral, cât şi financiar şi trebuie să ştie cu exactitate paşii pe care trebuie să îi urmeze.

Care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru transformarea unui copil în fotbalist de performanţă?

  1. Înscrierea într-un club fotbal juniori. Alegerea clubului este foarte important, deoarece îşi poate pune o amprentă serioasă asupra carierei copilului. Vârsta cea mai bună pentru înscrierea în club este de 8 ani, însă până atunci se poate apela la diverse soluţii pentru familiarizarea celui mic cu fotbalul, cum ar fi şcolile care oferă antrenamente gratuite.
  2. Comunicarea continua cu antrenorii. Este foarte bine că părinţii şi antrenorii să comunice în continuu şi să monitorizeze evoluţia celui mic.
  3. Investiţii. Investiţiile financiare sunt extrem de importante, conform celor de la Raiders.ro. Pe lângă un echipament de bună calitate, taxa pentru şcoală şi cheltuielile din cantonamente, s-ar putea să fie nevoie şi de cheltuieli cu preparatori fizici, nutriţionişti sau chiar psihologi.

Care sunt cheltuielile generate de fotbalul de performanţă?

Părinţii trebuie să se aştepte la următoarele costuri:

  1. Taxa percepută de clubul de fotbal la care este înscris copilul. Aceasta poate să fie între 100 şi câteva sute de lei lunar, în funcţie de ceea ce oferă. Unele cluburi oferă cantonament complet, cu cazare şi masă, în timp ce altele oferă doar câteva antrenamente săptămânal.
  2. Echipament. Ghetele de fotbal, echipamentele de protecţie, îmbrăcămintea, jampierele şi mingea au şi ele un cost şi trebuie să fie reînnoite ocazional, în condiţiile în care copilul creşte continuu. Anual, cheltuielile pentru echipament se ridică la aproximativ 1000 de lei.
  3. Taxe pentru personalul ajutator. În cazul în care clubul la care este înscris copilul nu oferă serviciile unui preparator fizic sau a unui nutriţionist, responsabilitatea poate să cadă pe umerii părinţilor. Costurile pot fi şi aici destul de mari, depăşind 100 de lei lunar.
  4. Taxe cu deplasări şi cantonamente. Pe măsură ce carieră copilului prinde contur încep să apară deplasările pentru confruntări cu alte echipe de juniori. Costurile deplasărilor sunt cele mai mari, putând ajunge la peste 200 de lei pentru o singură călătorie. Lunar, majoritatea cluburilor de fotbal organizează până la 2 călătorii.

Fotbalul nu este un sport ieftin, însă poate să fie foarte productiv pentru copiii care se ţin de treabă şi au o doză de talent. Pe lângă faptul că este un sport care aduce câştiguri substanţiale, oferă şi o viaţă sănătoasă, disciplina şi capacitatea de relaţionare cu cei din jur, ceea ce reprezintă avantaje de nepreţuit.

Părinţii care îşi doresc copiii fotbalişti trebuie să se aştepte la câteva investiţii serioase, insă nimic nu este mai important decât binele copilului.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: pixabay

Comments

comments