Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cuișoare împotriva durerilor – remedii pentru bebe

Cuișoare împotriva durerilor – remedii pentru bebe

Despre cuişoare știm că au numeroase proprietăţi terapeutice, care nu sunt deloc de neglijat. Mai mult decât atât, se pare că sunt cele mai puternice plante dezinfectante de pe Pământ.
Pe cât sunt de folosite în bucătărie pentru condimentarea alimentelor, tot pe atât, constituie excelente remedii naturale în cazul indigestiei, balonărilor sau infecţiilor. Ba, mai mult chiar, aceste plante întăresc sistemul imunitar, combat răcelile, alungă colicile şi chiar „anesteziază” durerile de dinţi. Cum, cât şi în ce fel, află mai jos.

Ceaiul de cuişoare

Pune 1-2 bucăţi la infuzat într-o cană cu apă şi micuţul tău va scăpa de colici şi febră. De asemenea, pentru că şi ceaiul din această plantă este bun pentru alinarea durerilor produse de erupția dentară, este bine ca în biberon să-i pui şi o astfel de „licoare”. Mai poţi să torni și în cădiţa pregătită pentru baia copilaşului o cană cu ceai de cuişoare, pentru a-l linişti şi relaxa.

Uleiul de cuişoare

Şi sub această formă sunt bune pentru ameliorarea colicilor şi durerilor de dinţi. Dacă îi dai micuţului tău într-o lingură cu supă sau iaurt 2-3 picături de ulei de cuişoare, îl vei scăpa de colici. Iar dacă masezi gingiile puiului tău cu pansament steril înmuiat în acest ulei (10 picături), diluat cu apă caldă (100 ml), îi vei calma aproape imediat durerile supărătoare date de apariţia dinţişorilor. Cel mic are afte bucale, s-a zgâriat sau tocmai ce s-a pricopsit cu o vânătaie? Nici o problemă. Diluează, în proporţii egale, uleiul de cuişoare cu ulei de măsline şi tamponează locul cu pricina.

Pudra de cuişoare

Dacă micuţul tău tocmai a fost pişcat de un ţânţar (sau altă insectă), apelează tot la acest remediu. Amestecă praf de cuişoare cu puţină apă până se face o pastă şi aplic-o pe piele. Va alina mâncărimile şi va preveni eventualele inflamări ale pielii. Pudra o poţi cumpăra direct din magazin sau poţi măcina cuişoarele proaspete, însă este de preferat să o cumperi, pentru că se păstrează mai bine.

Cum se păstrează?

Într-un recipient din sticlă, bine sigilat, pus într-un loc uscat, rece şi întunecat. Ţine minte că valabilitatea cuişoarelor măcinate este de până la 6 luni, iar a celor întregi de până la un an.
Foto: 123 RF

Comments

comments