Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum abordezi stirile si situatiile tragice prezentate la televizor. 6 recomadari pentru parinti

Cum abordezi stirile si situatiile tragice prezentate la televizor. 6 recomadari pentru parinti

Cum abordezi stirile si situatiile tragice prezentate la televizor

  • Urmărește la ce emisiuni se uită de obicei copilul tău la televizor și ferește-l de știrile prea violente.
  • Fă diferența între posturile de televiziune și alege-le pe cele care prezintă știrile într-un mod mai puțin senzațional – știrile nu trebuie să se bazeze pe ideea de a șoca.
  • Discută constant evenimentele cu copilul tău, este foarte important ca el să fie ghidat de tine. Pune-i întrebări: „Ce crezi despre aceste evenimente?”, „De ce crezi că se întâmplă lucrurile astea?” Sunt întrebări care încurajează noi teme de discuție și, în același timp, ajută la clarificarea nelămuririlor pe care le are.
  • Pune știrile într-un context pe care să-l înțeleagă. Explică-i faptul că unele evenimente sunt izolate sau arată cum acestea se leagă de anumite situații – copiii vor înțelege mai bine ce se întâmplă. Dezvoltă subiectul într-o discuție generală și anume, folosește o știre legată de un dezastru natural pentru a ajunge la o discuție despre filantropie, cooperarea dintre oameni, lucruri care se pot face pentru a ocroti mediul înconjurător.
  • Anticipează când este nevoie de îndrumare și evită emisiunile prea violente pentru vârsta copilului tău. În cazul în care consideri că un program este nepotrivit pentru el, schimbă-l sau închide televizorul.
  • Vorbiți despre ce ajutor puteți oferi. După un eveniment tragic copiii pot să își recapete simțul controlului și al siguranței dacă văd că există lucruri care se pot face pentru a ajuta victimele, dacă se conving că acestea pot fi ajutate și că li se poate alina (chiar și într-o mică măsură) suferința.

Foto: Guliver/ Thinkstick
Sursă: Kidshealth.org
Adaptare: Adina Gruia

Comments

comments