Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum ajuți bebelușul balonat. Soluții pentru eliminarea gazelor

Cum ajuți bebelușul balonat. Soluții pentru eliminarea gazelor

6 metode pentru a ajuta bebelușul balonat

  • Începe prin a așeza bebelușul balonat pe o suprafață dură, cu burtica în jos. Ridică-l ușor de stomăcel și masează-i la fel de ușor burtica.
  • Așază-l pe spate și mișcă-i piciorușele ca și cum ar face bicicleta – ridică-i piciorușele pe rând (când stângul, când dreptul), îndoindu-le ușor din genunchi, flexându-le către burtică. Deseori, aceste mișcări sparg bulele de aer și le dau acel imbold pentru a ieși afară.
  • Poți apela la o băiță caldă pentru a-i reduce micuțului disconfortul.
  • Un masaj al burticii poate fi eficient. Apasă ușor cu palmele și mică-le în sensul acelor de ceasornic.
  • Dacă toate acestea nu funcționează, nu strică să vorbești cu pediatrul ca să-ți recomande picături pentru eliminarea gazelor. Deși se eliberează în farmacii fără prescripție medicală, nu-i da niciodată puiului tău vreun medicament fără a consulta întâi doctorul! Pe lângă faptul că numai el e în măsură să stabilească doza corectă, îți poate recomanda și produse despre care știe sigur că funcționează sau chiar o schemă prin care se administrează alternativ două produse.
  • Ia în considerare și ceaiurile medicinale – există multe variante dedicate eliminării gazelor la bebeluși. Atenționarea rămâne valabilă: întreabă întâi doctorul!

Ai grijă ce mănânci, fiindcă e posibil ca anumite alimente pe care tu le ai în meniu și care trec, prin lapte, mai departe la bebe, să-i provoace gaze. Gătește mai puțin condimentat sau renunță la produsele ce i-ar declanșa colicile: roșii, alune, salată, varză, conopidă, broccoli, ceapă, fasole, puă, prune, ciocolată, cafea, fructe de mare. sucuri de fructe în exces.
Sursă: Revista Mami, Aprilie 2015, Foto: www.pixabay.com
 
 

Comments

comments