
Bebelușul tău va dormi mai bine dacă:
Ora de somn este stabilită
Un copil care este prea obosit este imposibil de culcat. Este prea agitat și nervos ca să poată adormi ușor. Stabilirea unei ore de somn este foarte importantă și experții susțin că, seara, această oră ar trebui să fie între 18.30 si 19.00 pentru copiii sub un an, se arată pe Parenting.com. Te temi că se va trezi prea devreme, când tu ai vrea să mai furi niște ore de somn? Surprinzător, culcatul devreme urmat de un somn bun noaptea nu presupun neapărat și trezitul devreme (cel puțin așa susțin specialiștii), se spune în sursa deja menționată.
Are un ritual de somn
Ritualul de somn este foarte important. Trebuie să includă mai mulți pași care, dacă se repetă în aceeași ordine în fiecare seară, învață bebelușul că vine timpul pentru somn: băița, masajul, alăptatul de seară, apoi intensitatea luminii din cameră, care trebuie să scadă când se apropie ora de culcare.
Are pijamaua potrivită
Bebelușul în pijama, așezat în pătuț, reprezintă o imagine adorabilă. Dar micuțul poate fi sensibil la fibrele sintetice, iar acest lucru îi va tulbura somnul. Încearcă să cauți hăinuțe din materiale naturale, precum bumbacul, pentru a evita iritațiile.
În cameră este răcoare
Ai observat că dormi mai bine atunci când încăperea este aerisită și temperatura plăcută? Ei bine, nu e nici o diferență nici pentru copilul tău. Excesul de căldură nu ajută bebelușul doarmă mai bine!
Îl ajuți să-și activeze ceasul intern
Tu ştii diferenţa dintre noapte şi zi, dar bebeluşul care abia a venit pe lume, nu. Activează-i ceasul intern prin tragerea jaluzelelor în fiecare dimineaţă, cântându-i şi vorbindu-i ziua, şoptindu-i noaptea.
Foto: Guliver/ Thinkstock, Editor: Adina Gruia