Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum alegem jucăriile de exterior potrivite

Cum alegem jucăriile de exterior potrivite

Jucăriile de exterior sunt modalitatea ideală prin care cei mici fac mişcare şi se bucură de aerul curat de afara, dar şi sprijinul de care au nevoie pentru a adopta un stil de viaţă sănătos. Sunt concepute pentru a-i ajuta pe copiii de toate vârstele să se antreneze şi să se dezvolte atât fizic, cât şi mental. Însă, atunci când vine vorba despre alegerea jucăriilor potrivite sunt câteva criterii importante pe care orice părinte trebuie să le cunoască.
Alegerea jucăriilor corecte nu este o activitate făcută la întâmplare. Jucăriile sunt formele distractive prin care copiii învaţă să îşi dezvolte mai multe abilităţi esenţiale. Îmbinând utilul cu plăcutul, cei mici pot învăţa încă de la vârste fragede cum să citească, să socotească, să îşi menţină singuri echilibrul sau să gândească strategii precum un învingător. Dar, toate acestea cu ajutorul jucăriilor potrivite.
Pentru că s-a instalat deja sezonul cald este momentul să trecem la jucării de exterior pentru copii, pentru a ne adapta condiţiilor meteorologice şi pentru a petrece cât mai mult timp afară.
În primul rând, jucăriile se aleg în funcţie de vârstă. Criteriul cel mai important care trebuie respectat întotdeauna este vârsta copilului. Chiar dacă pe piaţă există o gamă variată de produse, jucăria potrivită este acceea care îi oferă copilului siguranţă şi stabilitate. Pentru joaca de afară cele mai căutate jucării, indiferent de vârstă sunt bicicletele deoarece au un dublu rol. Îi ajută pe cei mici să înveţe să îşi păstreze mobilitatea, îi învaţă să fie responsabili, dar îi ajută şi să îşi facă prieteni noi, mai ales că este sezonul în care parcurile şi locurile de joacă sunt pline de copii. Bicicletele se adaptează tuturor vârstelor. Daca pentru cei mici, cu o vârstă minimă de 24 luni vorbim despre triciclete cu roţi ajutătoare, deja pentru copiii cu vârsta peste 5 ani găsim adevărate biciclete, fără roţi ajutătoare, ci gata să îi înveţe care este mersul adevărat pe bicicletă.
În funcţie de material. Este foarte important ca jucăriile să fie confecţionate dintr-un material calitativ, care să nu se desprindă sau detaşeze uşor pentru a nu pune în pericol sănătatea copilului. De asemenea, este important să nu conţină piese care pot fi inginerate uşor de către cei mici. Vorbim aici despre jocuri precum maşinuţe cu care se pot juca afară, piese de lego pe care le pot lua cu ei în parc, etc. Jucăriile nu trebuie să conţină materiale toxice precum plumb, pentru a nu exista pericolul unei intoxicaţii.
Jucăriile trebuie să fie practice. Pe zi ce trece apar tot mai multe reclame cu jucării, iar copiii sunt fascinaţi doar pentru că le văd la televizor. Jucăriile se aleg cu scopul de a le stimula inteligenţa, creativitatea şi nu doar din dorinţa de a le atrage atenţia. Evita să cumperi multe jucării, ci încearcă să cumperi jucării universale, care pot fi folosite în mai multe cazuri. Încearcă să cumperi jucării care să implice şi un partener de joacă, pentru a-l învăţa pe cel mic să comunice mai uşor cu cei din jur.
Bineînţeles, jucăriile se aleg şi în funcţie de preferinţe. Cu trecerea anilor, pe măsură ce copilul învaţă să îşi exprime singur dorinţele este important să ţinem cont de preferinţele pe care cel mic le exercită. Încurajează-l să citească dacă asta îşi doreşte, cumpără-i o minge dacă îşi doreşte să alerge sau chiar înscrie-l la un curs de profil dacă îşi doreşte să facă un sprot de performanţă.
sursa Digital Workforce

Comments

comments