Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum alegem un balansoar pentru bebeluși

Cum alegem un balansoar pentru bebeluși

Balansoarul este un ajutor de nădejde atunci când bebelușul tău este agitat sau nu doarme și este un spațiu plăcut pentru joacă. Oferta este foarte variată în piață, iar cele mai apreciate modele sunt balansoarele electrice, care vin dotate cu funcții și caracteristici care îl vor ajuta pe cel mic să se relaxeze mai repede.
Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi modelul potrivit:
Vârsta și greutatea: majoritatea modelelor de balansoare sunt realizate pentru a fi folosite încă de naștere până la 1-2 ani. Este foarte important să verifici care este greutate maximă admisă de către producător, în cazul în care este una mică, iar tu vei vrea să folosești balansoarul mai mult timp, va trebui să te reorientezi către alt model.
Confortul: vei vrea să alegi un model cu funcție de balans ușoară și silențioasă, realizat din materiale de calitate, pufoase și non-toxice și cu spătar reglabil pentru a-i asigura celui mic o poziție corectă. Funcția de balans se poate realiza prin mișcarea părintelui, prin mișcarea copilului sau, cel mai des, printr-un sistem electric ce creează mișcări de balans sau de vibrații, a căror intensitate o poți regla. Cele mai multe modele de balansoare electrice sunt dotate și cu melodii, care îl vor liniști rapid pe cel mic.
Accesorii: anumite modele de balansoare pentru bebeluși au integrată o bară cu jucării care stimulează imaginația și coordonarea celor mici. Astfel, timpul petrecut în balansoar va fi și mai plăcut, iar tu poți face și alte activități în casă, în timp ce copilul va sta liniștit și se va juca în spațiul său preferat de joacă. Alege modele cu jucării care nu devin gălăgioase pentru a nu deranja relaxarea sau odihna bebelușului.
Siguranță: este recomandat ca balansoarul să aibă un cadru din metal, dacă alegi totuși un model din plastic, verifică dacă baza este mai mare decât scaunul, acest aspect asigură o stabilitate crescută. De asemenea, vei vrea ca balansoarul să fie dotat cu centuri de siguranță sau ham, care vor ține copilul în siguranță în scaun.
Dacă intenționezi să iei balansoarul cu tine la bunici sau când plecați în excursie atunci va trebui să te orientezi către un model pliabil, ușor de strâns și care ocupă spațiu mic de depozitare în bagaj sau în mașină.
Dacă ești în căutarea unui model potrivit, vezi gama balansoar electric de la 3Pitici, cu sute de modele de calitate și practice pentru bebeluși.
 
Sursa: Digital Workforce

Comments

comments