Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum alegi incaltamintea potrivita pentru copii

Cum alegi incaltamintea potrivita pentru copii

Confortul si siguranta celor mici sunt doua dintre criteriile pe care le avem in vedere atunci cand alegem hainutele, incaltamintea sau accesoriile lor.
O pereche de incaltaminte pentru copii trebuie sa aiba mai multe caracteristici dedicate nevoilor lor, pentru a le permite celor mici sa se miste in voie si sa le asigure protectia necesara impotriva accidentarilor din timpul mersului. Asadar, iti prezentam in acest articol cateva sfaturi utile in alegerea incaltamintei ideale pentru micuti:

  1. Poti incepe sa investesti in incaltaminte de calitate pentru cei mici odata ce acestia invata sa mearga, mai exact in jurul varstei de 11-15 luni. E important sa alegi doar produse ale brandurilor dedicate, mai ales daca vorbim despre pantofii sport. Astfel, ii vei asigura celui mic confortul de care are nevoie. In plus, o pereche de incaltari mai putin calitativa ii poate afecta mersul copilului si ii poate provoca bataturi si stari de disconfort.
  1. Optează pentru o talpă flexibilă, mai ales pentru copilașii care de-abia au învățat să facă primii pași. Atunci când sunt foarte mici, micuții nu au suficient de multă putere pentru flexarea piciorului, așa că o talpă prea rigidă i-ar putea incomoda în timp ce merg, lucru care îi poate face să se împiedice și să se accidenteze.
  1. Încălțămintea pentru copii ar trebui să fie, în general, cea sub nivelul gleznei. Motivul este simplu: cei mici vor avea astfel destula libertate pentru a efectua miscarile in timpul mersului.
  1. Din punct de vedere al materialelor, cele mai potrivite pentru încălțămintea copiilor, preferate sunt: pielea, pânza, fibrele sintetice. Picioarele micuților transpiră, de aceea materialele pantofilor pe care aceștia îi poartă trebuie să ofere o bună ventilație.
  1. Caută o pereche de încălțăminte fără talonet. Chiar dacă majoritatea copiilor sub 4 ani au platfus, este important să știi că forma tălpilor se va modifica în mod firesc, pe măsura ce aceștia se dezvoltă.

De unde achiziționezi încălțăminte de calitate pentru copii

Poate fi o misiune foarte dificilă să alegi pantofii pentru copilul tău, mai ales pentru că multitudinea de modele disponibile te-ar putea face să optezi pentru produse nepotrivite. Dacă cei mici sunt și nerăbdatori atunci când mergi cu ei la cumpărături, atunci lucrurile se complică. Acestea aspecte nu mai sunt însă problematice, deoarece există multe magazine virtuale de unde poți comanda foarte simplu și rapid încălțăminte pentru copii. Etopsport.ro este unul dintre site-urile care oferă încălțăminte sport pentru copii, de la branduri precum: Nike, Adidas, Converse, Puma, Sketchers, Reebok. Mai mult decât atât, părinții au acum opțiunea de a regăsi produsele comercializate de etopsport.ro și în showroom-ul deschis recent în Centrul Comercial Mercur din Craiova.
Pentru a vizualiza întreaga colecție de pantofi sport pentru copii, te invităm să accesezi etopsport.ro!
Sursa Digital workforce
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments