Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum calmezi bebelusul care plange

Cum calmezi bebelusul care plange

Lacrimile si tipetele bebelusului sunt un test dificil pentru proaspetii parinti, mai ales daca va aflati pentru prima oara in aceasta postura. Totusi, nu trebuie sa pierdeti un lucru important din vedere: in primele luni de viata, plansul este singura modalitate prin care copilul iti poate comunica ceea ce i se intampla.

Desmond Runyon, medic pediatru si profesor de pediatrie si medicina sociala la Universitatea din Carolina de Nord , Chapel Hill, explica: "Bebelusii plang pentru orice motiv iti poti imagina. Ar putea plange de foame, pentru ca doresc atentie, stimulare, pentru ca vor sa fie atinsi. Parintele trebuie sa fie un pic detectiv."

Bebelusul plange. Ce sa fie oare?

Pasul 1. Verifica daca nu-i este foame sau daca nu trebuie cumva schimbat.

Pasul 2. Daca ati verificat lucrurile de mai sus, s-ar putea sa aiba gaze sau sa fie nevoie sa ragaie. In acest caz, fa cu bebelusul tau cateva exerciti de pedalare usoara sau apasa cu piciorusele incrucisate pe stomacel.

Pasul 3. Ii este cald sau frig. Ghideaza-te dupa felul in care esti tu imbracata. Nu are rost sa-l infofolesti daca tu porti doar un tricou, nu-i asa?

Pasul 4. Ai bifat si pasul 3 si totusi nu se linisteste? Poate ca este epuizat. Cu cat un copilas este mai obosit, cu atat este mai nervos si mai agitat. Ca sa eviti aceste situatii, incearca sa identifici din timp semnele oboselii deoarece este mai usor sa adormi un copil intr-o stare normala de oboseala decat sa calmezi si sa adormi un micut surescitat.

Pasul 5. Doreste atentie. Opreste-te din treaba si joaca-te cu el. Pastrati contactul vizual. Poate are nevoie de o schimbare de "peisaj" si, in acest caz, mergi cu el in alt camera pentru a schimba decorul.

Pasul 6. Plange pentru ca are o senzatie de disconfort – poate tivul bluzitei il zgarie, poate un fir de par de la tine i-a ramas infasurat in jurul degetelului, motive pot fi o gramada.

Pasul 7. Daca plansul bebelusului este diferit decat cel normal, ia-i temperatura. Daca nu poate fi calmat in niciun fel, nu ezita, suna doctorul pentru ca ar putea fi bolnavior.

Pasul 8. Ei bine, bebelusii plang… si fara motiv, iar atunci depinde de micile trucuri pe care le-a descoperit fiecare parinte in experienta lui cu zgomotosul ghemotoc.

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns