Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Brățară handmade. Cum confecționezi o brățară din nasturi

Brățară handmade. Cum confecționezi o brățară din nasturi

Această brățară handmade este o idee originală prin care transformi nasturii vechi sau fără pereche în accesorii simpatice pentru fetița ta (sau pentru prietenele, păpușile ei etc)

Puteți realiza brățări într-o singură culoare sau multicolore, vesele, care se potrivesc oricărei ținute. Pe lângă faptul că fetița ta va fi încântată să-și realizeze singură o brățară, ea își dezvoltă motricitatea fină, își exersează creativitatea și concentrarea.

Pentru această brățară handemade aveți nevoie de un elastic îngust și de nasturi.
Cum se procedează

  • Taie o bucată de fir elastic îngust. Pentru a avea lungimea potrivită, măsoară încheietura mâinii copilului și adaugă aproximativ 5 centimetri.
  • Ajută-ți fetița să aleagă și să ordoneze nasturii pe care vrea să-i folosească. Îi poți sugera să-i și numere între timp.
  • Învaț-o să introducă, rând pe rând, nasturii pe fir. La nasturii cu câte patru găuri, introduce-ți firul în cele două găuri de pe diagonală, pentru a se așeza mai bine.
  • După ce ați terminat, faceți câte un nod la fiecare capăt. Nodul trebuie să fie destul de mare pentru a nu putea trece prin găurile nasturilor.
  • În final, faceți o fundiță cu cele două capete sau fixați-le cu un accesoriu de efect.

V-a ieșit această brățară handmade? Ce accesorii a mai realizat micuța ta creatoare până acum – pentru ea sau păpuși? 
Sursă: Education.com, Adaptare: Adina Gruia, Foto: 123RF

Comments

comments