Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum gestionează mămicile o zi petrecută acasă cu cel mic?

Cum gestionează mămicile o zi petrecută acasă cu cel mic?

Poate părea simplu din exterior, însă o zi acasă petrecuta cu cel mic este de cele mai multe ori o provocare.

Plini de energie, gata să se cațăre, să descopere, să atingă exact acele lucruri pe care nu au voie, copiii necesită supraveghere și atenție.
Relația cu cel mic înseamnă însă mult mai mult, înseamnă joc, comunicare, arătarea afecțiunii.
Cum reușește o mamică să gestioneze cu succes o zi alături de cel mic (cu vârsta preșcolară)? Află din rândurile de mai jos câteva trucuri.
Jocuri
În funcție de vârsta celui mic, există jocuri pentru copii dintre cele mai diverse cu putință. Fie că este vorba de jocuri educative, astfel activitatea de învățare se transformă în joacă, fie că sunt jocuri de asociere sau de îndemânare, plaja este una cât se poate de largă.
Este o plăcere pentru fiecare mămică să se bucure de joc și joacă alături de cel mic.
Culori
Culorile au un rol benefic în viețile noastre, fie că suntem copii sau adulți. Poți colora în acelasi timp cu micuțul tău. Există cărțile de colorat pentru adulți, care sunt foarte benefice pentru a te relaxa.
Încearcă, în plus, să te distrezi cu cel mic și achiziționează culori pentru pictura pe față.
Dezvoltă-i simțul creativ cu diferite kituri de pictură, iar când va fi mare, păstrați tradiția coloritului. Vei găsi alte opțiuni, ca de exemplu vopsea spray, ce poate fi aplicată pe orice suprafață (metal, sticlă, lemn, ceramică, zidărie).
Suplimente alimentare
Oboseala survine involuntar. O mamă are în grijă atât relația cu cel mic, dar și treburile casnice și jobul. Este firesc ca organismul să aibă nevoie de suport. În ajutor îi vin suplimentele alimentare, fie că este vorba de vitamine, de un surplus de calciu sau de Coenzima Q10 Dual – dedicată unei inimi sănătoase și a unui aport sporit de energie.
Atunci când vrei să dai tot ce ai mai bun din tine și să alungi cât mai mult cu putință oboseala din organsim, există așadar remedii potrivite.
Ajutor din partea apropiaților
Nu este o rușine să ceri ajutor soțului, mamei, soacrei, surorii, bunicii, matușii, prietenei. Orice mamă simte nevoia de o pauză, de un moment de respiro. Fie că vrea să bea liniștită cafeaua, să mănânce așa acum se cuvine, să citească câteva pagini dintr-o carte sau să își vopsească părul, este nevoie și de pauze pentru ca bateriile să fie din nou încărcate.
Ești mămică? Tu cum gestionezi?
 
Sursa Agentia Digital Work Force
Sursa foto: pexels
 

Comments

comments